sql adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
hocam verdiğin örneklerle burdaki tartışılan konu birbirini karşılamıyor. burda css, js, html ye hakim bir de server side bir dil bilen adam ne sitesi açayım diye sormaz. tatille özdeşleştirmen garip bunu. sonuçta tatil için bir birikimin olduğunu varsayıyorsun, burdaki arkadaş ise ilk posttan anladığım kadarıyla hazır scriptlerle, ya da minimum maliyet ve süreyle, kısa vadede kazanç sağlayacağı bir site açmaktan bahsediyor. yani web geliştiriciliği adına öyle ahım şahım bir birikimi yok.

tabi konuyu genel olarak sormuş "ne sitesi açayım" diye. "hangi alana site açarsam daha iyi kazanırım" diye sormak daha iyi olurdu belki bu konu için.

__

özgün proje geliştirmek de o kadar kolay bir iş değil malesef. proje biraz büyüynce işin içinden çıkılmaz bir hale giriyor. php öğrenip, site yapamıyoruz malesef . bir sürü ileri düzey, uzmanlaşmanın yıllar alabileceği konular var. server kaynaklarını düzgün kullanmak bunlardan biri. kodların birbirine girmemesi için tasarım desenleri, kaynak yönetimi için cache sistemleri vs. vs. ki bunlar sadece işin server side boyutu. bir de bunlara erişecek client side kodlaması var. js ye, css ye hakim olmak lazım. tek kişinin kolay kolay altından kalkabileceği bir şey değil. tabi herşeyi sıfırdan kendinizin yazacaksanız. yoksa al codeigniter ı mootoolsu, jquery'i . "anne ben sıfırdan web 2.0 site kodladım" de .

mesela 3-4 aya kadar ekşi sözlük tek makineden yayın yapıyordu, şimdi sql server ı başka bir makineye almış ssg. artık cache yönetimini, yaptığı kodlamayı siz düşünün. sözlük kod yapısına bakıldığı zaman çok basit gibi duruyor ama bunu profesyonel anlamda projelendirmek çok zor. bu tarz projeler için frameworkler de ek yük oluyor galiba, sıfırdan kodlama yapılması lazım .
Aynen Süper Açıkmala yapmıssınız hocam + rep bile verdim söylemesi ayıp =)