HazarHizmet adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bir Meslek lisesi öğrencisi olarak kat sayı için Hayır Eşit Olmasın diyorum.
Ben meslek lisesini seçme nedenlerim oks 278 küsür puan yapmam ve anadolu, fen, öğretmen liselerine giremedim için bir mesleğim olsun oradan ilerleyim ben makinayı yazmadım bölüm tercihlerime ama makinaya verdiler bir şey demedim iyi geldi iyiki demedim.
Simdi anadoluya giden adam çalışıyor ben hiç umursamıyorum dershaneye gidiyom ama öyle boş %50 indirim vardı dayımın kızı yaztırdı peşin verince gidiyoz hali ile bakıyom hepsi zeki puanlı girmiş liselerine kendime bakıyom onlara göre sönük duruyom sizce doğrumu aynı puan ile carpılması devlet bana 3 katı para harçıyor elektirik ham madde öğretmen koyuyor 35-50 bin dolar lisansı olan CAD-CAM programlarını 55 bin euro ve 40 bin dolar olan cnc makinasını diğer normal tornaları saymıyom freze ile masraf yapıyor elektirik yakıyor hoca veriyor 3 tane bu öncelikle ben makina okuyom gitip başka bir meslek atıyom fizik öğretmeni olursam bu vatana ihanet olur bana göre o benim dağ daki serefsizden farkım kalmaz devleti arkasından vururum. devlet bana 10bin TL masraf yapcak 4 yıl için anadolu ya en fazla 4TL yapar 1 kişi için sonra ben başka bölüm e gidecem simdi ben gerizekalımıyım? Neden makina okumıyacam gidiyom gitmeyim okuyacam gidiyom yada fikir değiştirdim son sene okul değiştir arkadaş yada daha önce sonra ben evet basarız bir öğrenciyim devlet bana çok ders vermiyor anadolu gibi sadece bölüm derslerim oluyor hep devlet ne diyor 2yıl seni ben yatay geçiş ile okutayım geç oku büyük adam ol mesela makina okuyom bilgisayar okumak istiyom 2 yıl o zaman ben neden makina okudum bilgisayar okurdum sen geri zekalmısın be arkadaşım okumıyacaksan onu gitme bilgisayara git burada sonra eşit olsun diyorsunuz bir MESLEK LİSELİ OLARKA HAYIR OLMASIN diyorum.
Şunu anlatmaya çalışıyoruz kaç gündür. Ama işte bir bencilliktir almış başını gidiyor bakalım hayırlısı..