Photoshop ile tasarımı yaparım.
Önce html dosyamı oluşturup genel hatları belirlerim div ile.
Mesela.
Alıntı
<div id="wrapper">
<div id="header"></div><!--header-->
<div id="content">
<div id="mainContent"></div><!--maincontent-->
<div id="sidebar"></div><!--sidebar-->
</div><!--content-->
<div id="footer"></div><!--footer-->
</div><!--wrapper-->
(Bitiş kısımlarını mutlaka açtığım her div için belirtirim uzun süre soran kodlara baktığımda burası ne içindi gibi sıkıntılar yada başka sebeplerden ötürü karışıklık çıkmaması için) gibi.
Daha sonra en üstten başlayarak kodlamaya başalarım stil dosyamı ve grafik gerektiren alanlarda Photoshop ile hazırladığım tasarıma dönüp benim için gerekli alanları rectangular marquee tool yada başka bir seçici araç yardımı ile kesip resim olarak kaydeder ve tekrar kodu yazmaya devam ederim.Yazdığım her kod sonrasında tüm tarayıcılarda mutlaka test ederim ve bir sorun çıktığında bilmediğim birşeyse internetten araştırır öğrenir uygular devam ederim kodlamaya.
Stil dosyamıda şu şekilde kodlarım düzen açısından.
/** HEADER **/ olarak belirtirim ve...
#header { kodlar }
#header ul { kodlar }
#header ul li { kodlar }
şeklinde düzenli olarak yazarım ve uzun süre sonra düzenlemem gereken birşey olduğunda sıkıntı yaşamadan neyin nerde olduğunu bulmuş olurum buda çok önemli, ilk başlarda bu yüzden çok sorun yaşadım.
Kullandığım araçlarda.
Tasarımı
Photoshop ile yapıyorum, html+css kodlamayı
Dreamweaver ile yapıyorum fakat alışabilirsen kesinlikle
APTANA Studio öneririm.Bunlar dışında gerek duyduğum başka birşey olmuyor, mouse klavye monitör vs. dışında :P
Benim Nasıl Bir Yol İzlemem Gerekıyor Yardımcı Olursanız Mutlu Olurum Cidden Bu Bilgiyi Edindiğim İyi Oldu Ve Bu Bilgiyi Ögrenınce xhtml+css Olayını Çözmek Şart Oldu Videolu Ders Pdf Vs Elinizde Varsa Ve Paylaşırsanız Mutlu Olurum.
http://css-tricks.com/video-screencasts/ bu adamın bana çok yararı dokundu görsel dersleri iyi fakat ingilizce sonuç olarak canlı canlı görünce insan uygularken sıkılmıyor ve izlerkende zaten ne dediğinin pek önemi de yok ve diğer yapman gereken bol bol uygulama, uygulama yaptıkça zaten hatalar çıkıyor karşına hatanın çözümünü arayınca öğreniyorsun ve dahada iştahlanıyorsun en azından ben.