Fi yapının mantığını sana burada anlatmayayım.
Adamlar yaptıklarında 1800 küsür daire satıyor. O kadar daireyi sende birden yap, sende sat. O maliyetleri sende yakalarsın. Adamların yaptıkları yerler arsa değeri yüksek olan yerler de değil.
Gökdelen diksen ne farkedecek. O yaptığınız binalarda oturan insanlara şimdiden acımaya başladım bile. Bir binanın merdivenleri bile o parayı geçiyor.
Köyde bile 3 amale ile yapılan 3 gözlü evler bile 50-60 bin liraya yapılıyor bundan haberin var mı?
İstanbulda yapılan 130 küsür bile olsa daireler kaça çıkıyor haberin var mı?
Ayrıca burası Osmanlı devleti değil. Efendilik Osmanlı zamanında kaldı. Ulu önder soyadı kanunu diye bir devrim yaptı. Efendilik ünvanlarını kaldırdı.
Senin de yolun İstanbul' a düşerse bende sırf hafriyatı 3 küsür milyon lira tutan inşaatlarımızı gösteririm.
Ama birde şu var, eğer siz, 4 demir direk dikip çadır usulü yapıp, etrafını örüyorsanız bak o 5000 liraya yapılır.
Güzel kardeşim, bizde inşaatçıyız. Türkiye' nin her yerinde şantiyelerimiz var. Bizzat Fore Kazık, Mizi Kazık, Ankraj, Zemin Güçlendirme yaparız. Yani neyin ne olduğunu bana anlatma. Sektörde lider firmalarıda biliriz. Sönmüş firmalarıda biliriz. Fi yapı dediğin firma geçen yıl kurulan bir firmadır. 3 ortak olarak kuruldular,şimdi tek ortak kaldı. Adamlar kendi paraları ile yapıyor. Kredi vs. ile değil. Bunlardan öncede KC vardı, ama şimdi patladı. Tüm inşaatlarını başka bir şirkete devir ettiler. Yani neyin kaça çıkacağını kaça yapılacağını biliyorum. Bunları bana anlatma,birşeyler söylerkenede lütfen sadece Serkan dersen sevinirim. Ne ağayım ne efendiyim, ne imamım.
Çok fazla konu dışı oldu ama, kusura bakmayın, 5 bin liraya 2 kat merdiven zor yapılır. Bırakın 130m2 daire yapmayı. 5 yıl önce eve bakım yaptırdık, 3 bin lira mı ne ödedik. Su boruları değişti, alçıpanlar yenilendi, yerlerdeki parkeler yenilendi vs. vs.
Sen birde gelmişsin daire yapmaktan bahsediyorsun. O paraya kümes olmaz. Ne dairesi.