Bende meslek lisesi Bilgisayar bölümü mezunuyum. Katsayı farkı madem ortaya koyulacak o halde meslek liselerinden matematik,fizik gibi dersleri kaldırsınlar. Meslek liselerinin önü kapatılacak madem diğer liselerden farklı tutulsun. Bazı arkadaşlar demişler ki Düz liseye gidenler riski göze alıyor ama meslek lisesine giden adamın bi mesleği oluyor. Meslek sahibi oluyorda MESLEK nerede arkadaşlar? Devlet bana iş imkanı sundu da ben mi çalışmadım? Bir yere iş başvurusu yapıyorsunuz adam sizin direkt aldığınız diploma puanınıza bakıyor,yada kpss puanına bakıyor.
Madem ÖSS de katsayı farkı olacak o halde KPSS'de de Bölüm farkı olsun. Meslek lisesinden mezun olan adama Matematik,Fizik, Gibi sorular sorulmasın bunun yerine mezun olduğu alanın soruları sorulsun. Yada başka bir liseden mezun olupta Bilgisayar sertifikası alan adamın bilgisayar ile ilgili bir alana yerleşmesinin önü kapatılsın eşitlik sağlansın madem.
Ben Üniversite'de dahil olmak üzere 6 Yıl Bilgisayar bölümü okuyorum. KPSS'ye bilgisayar mezunu olarak giriyorum. Ama Düz lise mezunu olan adamın birisi gidiyor 1 ay MEB Bilgisayar kursu görüyor bilgisayar Sertifikası alıyor ve beni KPSS'de bu adamla aynı kefeye koyuyorlar. Bu Nedir peki???