En önemli sebeplerinden biri
Domain Appraisals bölümü arkadaşlar.
Burada domainler hakkında yorumlar isteniyor.
Özellikle işin üstadlarının yazması bizler için daha önemli oluyor.
Üstadların kimler olduğu ortada.Onlar kendini iyi biliyor.
Fakat en başta sizler, bunlara yorum yapmıyorsunuz.
Bizler de yorum gelmeyince tabiki para etmez diye satışa bile sunmuyoruz.
Sıradan bir userin yorumu başkadır.İşe yıllarını vermiş birinin yorumu başkadır.
Okuyup geçiyorsunuz. 1 dakikanızı ayırıp, iyi veya kötü yorumlar yapsanız bunlar böyle olmaz.
Açın bakın kaçında dogru duzgun yorum var.
Yanlarındaki mesaj sayısına bakmayın. Oradaki mesajların yarısı konuyu açanın kendisine ait. "teşekkür ederim" gibi. Bunları mecbur yazıyorlar tabiki.Üste gelsin de görüsünler, yorum yapsınlar diye. Veya karşılıklı "eder","etmez" tartışmaları.

Konu açıyorum.Domain iyi veya kötü.Yorum alıp ona göre satışa sunmak istiyorum. Eğer kendine yarar bir domain değilse yorum bile yapmıyor.
Mesela sizler jenerik ve 3-4 harf üzerine yogunlaşan kişilersiniz.
Bunun dışındaki konulara pek az yorum yapıyorsunuz. Belki domainler hakkında düşünceleriniz var. "Şöyle yapsan böyle olur"."Şunu yaparsan iyiye gider" gibi.

Bekliyoruz bekliyoruz üstadlar yorum yapmıyor.

Ama üstadlardan biri konu açsa herkes o konuya akın ediyor.
Mesela bu benim zoruma gidiyor.

İleride konu açtığımda özellikle yazacağım, şu şu şu kişilerin yorumlarını bekliyorum diye. Bunlar aklımda olan şeylerdi ancak bugun yazmak nasip oldu.

İşler özellikle sizde bitiyor.

Siz yorum yapsanız, atıyorum "100 TL" civarı gider bu domain deseniz. Eleman satış bolumunde bunu açacak ve satın alacak kişi de sizin yorumlarınıza guvenip. "üstad" boyle demişti almaya değer diyecek.
Fakat benim gibi bu işi hobi olarak yapıp işte uzman olmayan kişilerin yorumuna kaç kişi dikkat eder ?

Kabul etmek lazım. Herkesin gerçek hayatta veya burada uzmanlık alanları var ve saygı göstermek lazım.

Bu dediğim sadece 4 harfli domainler için değil.
Her domaine olumlu, olumsuz yorum yapın bakalım neler değişiyor görelim.

Ha, yanlış anlaşılmasın. Sizleri takdir ediyorum orası başka.
Tabi bu konuda eksikleriniz olduğunu da düşünüyorum.
Umarım eleştirim yıpratıcı değil ,yapıcı olmuştur.
Tekrar diyorum. Sizler konulara yorum yapmadıkca ben gibi acemi kisilerin yorumları pek dikkate alınmaz.

sürç-ü lisan ettiysem affola.

Bu arada diğer arkadaşları da eleştireyim yeri gelmişken.

Bir domain regliyoruz, kaliteli, jenerik... Ortalama fiyatı atıyorum 100 TL dir.

Arkadaş diyor ki özelden.
Yahu işte dün 15 e regledin bugun 100 eder mi ?

Yahu bu şarap mı ?
Bekletmek mi lazım ?

Boştadır, yeni düşmüştür, bişi olmuştur ama ederi iyidir.
Yeni alındı diye para etmez mi?

Zırf bu yuzden yeni aldığım domainleri bekletiyorum.

Umarım anlaşılabilir olmuşumdur.