mobil imzayı turkcell de kontorlu veya faturalı hattına alabilirsin (18 yaş ve üsttü şart)
avea ise sadece faturalı hatlar
vodefone hizmeti yok

en kolay turkcell hattına alman, bir turkcell bayisine gitmeden once bankanın internet subesinden basvuruda bulunuyorsun (iş banka veya garanti hangi banka ise) sonra bayiye gidip bir bankadan basvuru yaptıgını mobil imza istedigini belirtiyorsun.

onlar sana bir form doldurup imzalatıyorlar. bu arada mobil imza kullanman için 128k sim kart kullanman şart eğer yoksa 8 tl veya o civarda bir ücret odeyip hemen kartını değiştiriyorsun.

müşteri hizmetleri seni 5 gün içersinde arıyor kuruluma yardımcı oluyorlar, neden bu kadar zor almak dersen , sana özel imza ve güvenlik sertifikası veriyorlar ayrıca mobil imza ile yapacagın her işlem ıslak imza niteliğinde oldugu için ben yapmadım veya itiraz hakkın yok. kontorlu hatlar için haftalık kullanımı 10 kontor, faturalı hatlar içinse aylık 4 TL.

sonuç olarak 10 gün bekleyip, kartını alman daha mantıklı ama benim gibi interaktif uygulamaları çok kullanan için süper bir hizmet.

veya şu yönteme göz atabilirsin.
http://www.isbank.com.tr/content/TR/...r-932-364.aspx