MBD adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Sana diyecek tek bir lafım yok . Meslek mezunu ve itü mühendis abim . Ne diyosun yani o şimdi mühendis olmamalımıydı ? O bu mühendisliğ kazanmak için 2. kez girdiğinde girebildi. neden ? aha bu sizin ayırım yapıp katsayı koyduğunuz için. Emin ol abimden daha az net yapanlar direk mühendislik okudular. Ve şunu unutma kendi şirketimiz var ve mühendisler çalıştırıyoruz. Eğer bi mühendis anahtarın daha adını bilmiyorsa hiç bir işçi onu tınlamaz. Kendim hergün görüyorum.

ve ve ve iyi ki mühendis dedik ya hemen nasa daki mühendisi de göz önüne alacaksınız.İşin içindeyim ve gördüklerimi yazıyorum . Burda gelip kalabalık etmiyorum.
Mühendis dediğiniz şahsiyet fabrika içerisinde tulumu giyip makinaları işçileri kontrol etmeye başladığı an orada çalışan teknikerde normal işçide önünü ilikleyecek neden ilikleyecek çünkü iş ile ilgili bir sıkıntı olduğu zaman mühendis eğer onu düzeltebiliyorsa o mühendisdir. Bu olursa herkes saygı gösterir.

Ama o mühendis akşama kadar ofisde bilgisayar başında oturup önüne gelen kağıtlara imza attıktan sonra bilgisayardan internete girip akşamını getiriyorsa ona mühendis demem ben.

Şunu kabullenecek herkes Meslek ile ilgili bir iş varsa "Meslek Lisesi bitirmiş zeki-kültürlü-çalışkan" adam yapar. Sayısal-sözel öğretmenlik hukuk vs. ise söz konusu "Genel lise" öğrencisi yapar.

Meslek lisesine herkes şu gözle bakıyor "sayısaldan sözelden çakmayan, bi baltaya sap olamayacağı düşünülmüş, çok çok 2 yıllık okuyup tekniker olsun devlet sektöründe çalışsın hayatını kurtarsın" diye yollanan adam çok gördüm. Ama bu adamlar olduğu gibi öss de tıp a yetecek puanı yakalamasına rağmen mesleği ile ilgili bir üniversiteyi seçen adamıda gördüm.