ZipirPlus_ar adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhabalar
Ben Drupal'a yeni Başladım desem doğru olur çünkü HEP WORDPRESS derdim ve gerçekten derdim büyüdü.. server kasmaları 3-4 K da sorunlar yaşamam cabası sonra bir arkadaş'ım bana Drupal'i önerdi. bende başlangıç olarak www.yenibastan.gen.tr Bu sitemde denemeye başladım aslında yeni olduğum için biraz karışık geldi bana şunu söylemeliyimki =) WP den daha hızlı Fakat bazı yerlerde takılıyorum.
Bunlardan bazılari
  1. Drupal Google açısından iyi bir sistemmidir?
  2. Seo düzeni mesela AYŞE adlı Konuda orada URL YOL AYARLARI'ndan /ayşe olarakmı iyi yoksa /ayse olarakmı?
  3. WordPresste yeni Bir siteyi 1-2 günde indexletmeyi başarırken Drupal da =) nedense 4 gün olmasına rağmen tek bir index almadı acaba farklı nedenlerimi var ? Aslında normal ama =) sadece Farklı bir Durum olabilirmi onu merak ediyorum.
  4. Birde Başlıca Eklentileri bana söylerseniz çok sevinirim.!

şimdiden Çok teşekkür ederim

Deepnot : Drupal ile Bana www.ceptown.com gibi bir site/tema yapmama yardımcı olabilecek arkadaşlar kimler
drupal google açısından iyi bir sistemdir
yol ayarlarında türkçe karakter kullanmazsan senin için daha iyi olur
index olayında drupal wp'e göre biraz daha geride kalıyor. Çünkü wpteki gibi drupalda çekirdekten bi ping olayı yok. Yani zırt pırt google botlarına ping atıp sitenize botları çağırmıyor. Bunu siz manuel olarak diğer ping servis hizmeti veren sitelerden sağlıyabilirsiniz.
eklentilere gelince.. http://drupaldersleri.org/eklentiler sayfasından en işe yarar eklentileri açıklamaları/ne işe yaradıklarıyla birlikte bulabilirsin. Drupal gönüllüleri yeni sistem adminlerinin zorlanmaması için çaba gösteriyor

drupal'ı seveceksin.