O saydığın adamlar senin çevrende herhalde...
Hangi üniversiteyi bitirdiklerini de merak ediyorum.
Ben ankara izmir istanbul daki üniversitelerin doğru düzgün mühendislik fakültelerinden mezun olup senin dediğin duruma düşeni görmedim.
Türkiye'de belirli üniversitelerden mezun olan adamlar iş beğenmemezlik yaptıkları için işsiz kalır kalırsa iş bulamadığı için.
Hayatındaki ideali devletin açacağı öğretmen, polis, sözleşmeli asker kadrolarıyla sınırlı adamlar kısa yoldan memuriyet için üniversite okurlar. Yoksa gerçekten akademik görüşü ve vizyonu olan adamın iş derdi olmaz.
Devletin ahmak eğitim politikası yüzünden Türkiye nin en ücra köşelerine içi doldurulmadan açılan üniversiteler ve oradan mezun olan adamlar üniversiteli gözüyle bakarsanız bir bilgisayar mühendisi polis oldu zannedebilirsiniz. Oysa sadece bilgisayar mühendisliği okumuş bir adamdır o bir mühendis değildir.
sen hayata çok nokta koyma kardeşim.
Sen mühendisin ne olduğunu bilmeden fakültenin ne olduğunu bilmeden burada ders vermeye kalkmışsın. Sanayide dükkan açan mühendisin işi anahtarı eline almak değildir. Elektrik elektronik mühendisi eline havya alıp lehim yapmak zorunda değildir.
Siz önce mühendis ne iş yapar onu öğrenin. Makine mühendisi arabanın altına yatıp motoru indiren adam değildir. O motoru çizip termal dinamiklerini, statiğini, mekaniğini hesaplayan adamdır. O mühendisin çizimlerine uygun kalıbı hzaırlamak motoru dökmek sonra montajını yapmak teknikerin işidir.
Eğer tekniker olacaksan meslek lisesine. Mühendis olacaksan düz liseye. Meslek liseleri mühendislik için ön eğitim mekanı değildir. Tamamen farklı bir disipline yönelik eleman yetiştirmek için kurulmuş okullardır.
Siz intelde mikro işlemci üreten adamların bilgisayar teknik lisesinden mezun olduğunu mu sanıyorsunuz? Wolkwagen'in mühendisleri meslek lisesi motor bölümü mezunu mu?
Siz önce okulunuzu öğrenin. Sorumluluğunuzu öğrenin. Sonra mühendis ne iş yapar onu öğrenin.
BU ÜLKENİN EN BÜYÜK PROBLEMİ FELSEFE EKSİKLİĞİ.
FUTBOLCUSU SPOR FELSEFESİNİ BİLMEZ.
MESLEK LİSESİNDE OKUYANI İŞİNİN FELSEFESİNİ BİLMEZ.
FAKÜLTE OKUYANI AKADEMİK FORMASYONU FELSEFEYİ BİLMEZ.
Sana diyecek tek bir lafım yok . Meslek mezunu ve itü mühendis abim . Ne diyosun yani o şimdi mühendis olmamalımıydı ? O bu mühendisliğ kazanmak için 2. kez girdiğinde girebildi. neden ? aha bu sizin ayırım yapıp katsayı koyduğunuz için. Emin ol abimden daha az net yapanlar direk mühendislik okudular. Ve şunu unutma kendi şirketimiz var ve mühendisler çalıştırıyoruz. Eğer bi mühendis anahtarın daha adını bilmiyorsa hiç bir işçi onu tınlamaz. Kendim hergün görüyorum.
ve ve ve iyi ki mühendis dedik ya hemen nasa daki mühendisi de göz önüne alacaksınız.İşin içindeyim ve gördüklerimi yazıyorum . Burda gelip kalabalık etmiyorum.