KURAMAZ İSTEYEMEZ.
Bak kardeşim. Meslek liselerini boşuna işgal etmeyeceksiniz. Meslek liseleri doğrudan mesleğe yönelik eğitim yapan kurumlardır. Ara eleman yetiştirir.
Nedir ara eleman. Tekniker. Uygulayıcı.
Bir fabrikada 1 tane mühendis olur 100 tane tekniker olur. Bir mühendis 1 proje çizer onu 100 tane tekniker uygular.
Eğer mühendis olacağım diyorsan düz liseye gideceksin. Yok hem meslek lisesine gideyim sonra üniversite okuyayım diyemezsin.
ANALARINIZIN BABALARINIZIN HATALARINI EĞİTİM SİSTEMİNE YIKMAYIN.
Hanginiz meslek lisesini bilinçli tercih ettiniz merak ediyorum. Elektrik Elektronik okumak için meslek lisesine giden adamın hayali elektrik elektronik mühendisliği olamaz. Meslek lisesi fabrikada çalışacak işçi yetiştirir. Usta başı yetiştirir. O fabrikaya mühendis yetiştirmez. Türkiye'nin asıl sorunu kalifiye eleman sorunudur. Eğitimli ara eleman iş gücü yok. KOÇ meslek liselerini destekliyor geyiği var neden? Çünkü Koç fabrikaları için 1000 tane mühendis buluyor da iyi yetişmiş elektrik elektronik mezunu işçi bulamıyor.
MESLEK LİSESİ MEZUNU DİPLOMASINI ALDIĞINDA ELİNDE BİR MESLEĞİ VARDIR. ELEKTRİKÇİDİR... TORNACIDIR... BİLGİSAYAR TEKNİKERİDİR...
GENEL LİSE MEZUNU VASIFSIZ BİR ADAMDIR. HİÇ BİR SIFATI YOKTUR. İNŞAATE GİTSE AMELELİK YAPTIRMAZLAR...
Siz meslek lisesine giderken BEN ÜNİVERSİTE DÜŞÜNMÜYORUM KISA YOLDAN MESLEK ÖĞRENİP ÇALIŞMAYA BAŞLAYACAĞIM diyorsunuz. Ama ne dediğini bilmiyorsunuz. Aileleriniz de bilinçsiz öğretmenleriniz de bilinçsiz.
Yoksa katsayı sisteminde bir arıza yok.
Devlet sana meslek öğretecek Meslek Lisesine yatırıp yapıyor alet edevat teçhizat... Meslek Lisesindeki adama normal lisedeki adamdan daha fazla para harcandığını biliyor musun? Devlet ara eleman yetiştireceğim diye sana para harcayacak sen yetiştikten sonra YOK BEN VAZGEÇTİM ÜNİVERSİTE OKUYACAĞIM diyeceksin.
HEM GERÇEKTEN MESLEK SAHİBİ OLMAK İSTEYEN ÜNİVERSİTE OKUMAYI DÜŞÜNMEYEN BİR ÇOCUĞUN ÖNÜNÜ KAPATIP MESLEK LİSESİNE GİRECEKSİNİZ, SONRA DA ÜNİVERSİTE KATSAYISI DİYE YAYGARA YAPACAKSINIZ?
Hakkınızı hukukunuzu öğrenin.
Evet eğitim sistemimizde bir çok yanlışlık var. Ama katsayısı sistemi bunlardan biri değildir.
Bakın bir başka katsayı meselesi 2. üniversite okuyanlara yapılır. 2. kez üniversite okuyanlara hem sınavda düşük katsayı verilir hem de harç fahiş biçimde fazla alınır.
Neden? Çünkü sen bir kere üniversite okumuşsun başkalarının hakkını gaspetme diye önünü keserler.
İstersem her sene üniversite sınavına girip 4 yıllık bir bölümü kesin kazanırım. Kayıt yaptırıp gitmeyin bir sonraki sene tekrar girerim.
Nasıl bir üniversite okuyanın sınava 2. kez girdiğinde katsayısı düşük tutulması gerekiyorsa Mesleğe Yönelik lise okuyanlara da düşük katsayı verilmesi lazım. Sana hem meslek lisesi diploması verilecek elinde mesleğin olacak hem de genel liseden mezun vasıfsız adamla aynı şartlarda sınava gireceksin.
Tüm meslek liselerine kendi bölümleri ile ilgili 2 senelik yüksek okullara sınavsız geçiş hakkı sunulmalıdır. 2 senelik okul sonrası herkes gibi 4 yıllığa geçiş şansı doğacaktır.
Ama hem meslek lisesi okurum hem üniversiteye giderim diyorsanız suçu eğitim sistemine yöke atmayın, ananıza babanıza sorun ben üniversite istiyordum beni niye meslek lisesine gönderdiniz diye...
saygılar
Sonuna kadar katılıyorum.
Bu konuda en doğrusu yapılmıştır.