heLLoFtHewoLf adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ek: şunu da eklemek istedim eğerki Türkiye de savaşa girecek olursa, iran ın girdiğinde dünya savaşı olurmu bilmem ama Türkiye savaşa girerse o zaman dünya savaşı çıkacağı kesindir, ve unutmayın kimse kolay kolay dünya savaşı çıkaramaz artık oturmuş denge ve düzenler var , petrol ü geçelim, ne zaman kıtlık afrikadan çıkıp avrupa ve amerika ya yayılırsa o zaman dünya savaşına girmeye herkes göze alabilir, ki o zaman çıkmaması içten bile değildir.Günümüzde savaşın hiçbir çözüm olmadığını herkes biliyor, artık iş para da ve masa da. Onun için ben, zannetmiyorum ülkeler herhangi bir dünya savaşı çıkarsın.
hacı yapma ya.Osmanlıda daha balkan savaşından yenik olarak çıktıgında bir tane herif yüzünden (Enver Paşa) savaşa girmedi mi? O adam gidin rusları bombalayın demedı mı? Buna ülke karar vermedi tek başına o herif yüzünden milyonlarca şehit verip çanakkale savaşında onca 13ünden 50 sine kadar insanımız oldu.o kadar kıtlık çektik.gitti sarıkamışa yolladı askerleri %90 ı soğuktan %10u çatışmadan öldü.Yani 1 diplomatik yazıya bakar savaş.Baştakilerin yalakalılığına bakar.