underground01 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
düz liseler 0,9 la çarpılacaksa bizimki 0.8 ile çarpılacakmış.yani onlar 90 alıyorsa biz 80 alacağız!10 puan demek kafadan 10 bin kişinin gerisine düşmek demek.zaten milyonlarca öğrenci giriyor sınava.birsürü üniversite açıldı.bir sürü bölüm açıldı.sadece 242 bin öğretmen adayı sınava giriyor 20-30 bini zor atanıyor bir yılda yeni sene bir 100-150 bin daha geliyor işsizler ordusu büyüyor.bu durumda bizim üniversite okuma şansımız zaten yokken adamlar gelip birde bize ille bu bölümü tercih edeceksin dayatması koyunca insan ister istemez moralmen çöküyor...
Morel olarak çökmemek için düz liseye gitseydin o 9 ile çarpılıyor.
Neden gidiyon o zaman o mesleği yapmacaksa?

Devlete öğrenci olarak en çok masraf yaptı meslek lisesi elektirik gideri filan mahzemesi her şeyi ile düz lisedeki 3 kişiye eşit senelik masrafı sen istemiyorsan gitme o meslek lisesinme devleti bozuna masrafa sokma bırak benim gibi o meslekği secmek okumak isteyene katsayı esit olsun filan deme tamam esit olsun ama ben 2 yıl yatay geçiş yapayım.

ark biri atlamıi meslek lisesinde mat fizik var evet var düz liseler ile 9 sınıf aynı ders farkları var sadece saat ama 10. sınıf oldu zaman sadece mat var oyle dediniz son sene mat yok 11. sınıfda yok bakın yok o zaman bana mat soruyor ben yapamıyacam için 2 yıllık geçiş veriyor sende gelme gitme o zaman kat sayı varsa.