millet ne der diye düşünürsen hiç birşey yapamaz hâle gelirsin. Sen nasıl istiyorsan öyle yaşa yaptığın şeyler içinde kendine kılıf arama kardeşim. Yok yavuz sultan selimde takmıştı yok bilmemkimde takmıştı gibi mazaretler bulma. İstiyormusun o zaman yap. Ben 2 sene uzun saç sürmeli gözler ve küpeyle dolaştım kimsede çıkıp erkekliğime laf edemedi. Çünkü olay ne gözündeki sürme ne kulağındaki küpedir. Şu anda ne kulağımda küpe var ne gözümde sürme nede uzun saçlarım var artık hepsi geride kaldı. Ama hiçbirinden toplum baskısı yüzünden vazgeçmedim. Bu toplum sürmeye de karşı çıkıyor ama Hz. Muhammed'in sürme çektiğini herkes unutuyor.
Erkeklik küpeyle sürmeyle saçla tarzla ölçülmez. Bazı insanlar dövmeye ve kolyeye de karşıdır. Misal bakın günümüz örneği Sedat Peker'e hem kolye takar hem de dövme yaptırmıştır. Birisine bunların açılımını yaparkende işte şu da taktı bu da yaptı gibi deyimler kullanmaz. Yaptırma nedeni olarak yaptrırdığı şeyin tamamen hayat felsefesiyle uyuştuğunu yaptırmak istediğni ve yaptırdığını söyler.
İlk küpe taktığımda mahalledeki çocuklar önümü kesmiş o ne *** diye laf atmışlardı. Hatta iki hafta dalga geçtiler ama ben aldırmadım. Aynı yıl o mahalleden taşındım. Bİr kaç yıl sonra bana laf atan çocukları gördüm kimisinin kulağında küpe kimisi saçları uzatmış hepsi entel görüntüsü vermiş kendisine hani moda ya o zamanlar

. Eğer sende moda olduğu için yapacaksan yapma!
Kısacası senin de hayat felsefene küpe uyuyorsa yaptır dostum biri erkekliğine bişey mi dedi koy kafayı göm yere kim daha erkekmiş görsün lavuk

Küpe takıyorsun diye kimse senden adam dövme yetkisini almıyor. (Kimse öyle bi yetki de vermiyor ama olsun

) Şaka bir yana erkeklik adam dövmeklede ölçülmez. Erkeklik biyolojik bir kavramdır. Biyolojininde küpeyle işi yoktur. Önemli olan ADAM olabilmektedir ki insanları giyimleriyle yargılayanlar ne kadar adamdır tartışılır. Adamlık küpeden de sürmeden de uzun saçtan da geçmez. Adamlık bilgiden, adamlık efendilikten, adamlık şereften, onurdan, haysiyetten sorulur. Adamlık karakterden sorulur.