Yargıtaya yapılan eleştrilerin tamamen sebebi siyasi olduğu için sinir oluyorum öncelikle bunu belirteyim. Ve bu yasanın aslen imam hatip öğrencilerine faydalı olması için çıkardıklarınada adım gibi eminim.
Yinede bu yasa bence çok ama çok iyi olacaktı. Çünki eski bir anadolu meslek liseli olarak çok üzüldüm zamanında. Çünkü lise 2'ye giderken eve bilgisayar aldım ve insanlar daha fistik.com'a fıstık.com yazarak girmeye çalışırken, mail adreslerinin başına www koyarken, HTML ve ASP öğrendim. Bilgisayar yazılımcısı veya su ürünleri mühendisi olmak istiyordum. Malesef ki kendi bölümümün 2 yıllık meslek yüksek okuluna mecburen gittim. Şuan açık öğretim 3. sınıftayım (geçen yıl bilerek kaldım sınavlara girmedim). Velhasıl kelam şuan çok farklı yerlerde olabilecektim. Ki Allah'a şükür kendimi geliştirebildiğim için bir iş güç sahibi olabildim. Lakin bir çok arkadaşım işsiz 2 senedir boş oturuyorlar evlerinde saksı gibi.
Demek istediğim insan okula girdikten sonra nelerle karşılaşacağını bilemez. 13-14 yaşında etrafından, ailesinden etkilenip verdiği kararlardan vazgeçebilir, fikirleri değişebilir. Siz insanların fikir değiştirme özgürlüğünü elinden alamazsınız.