VPS şuanda hacklendi. admin isminde bir kullanıcı açıklıyordu arada bir bende siliyordum ve bütün şifrelerimi değiştiriyordum. kaspersky server ile taratıp temiz olup olmadığına bakıyordum bu sefer şahsın serverdan dosya indirirken yakaladım dosyaları sildim ve vps den attım şifreleri değiştirirken vps birden koptu ve bir dahada giremedim. bu konu hakkında ne yapabilirim almış olduğum firmaya destek bildiriminde bulundum fakat bayram dolayısı ile ancak akşam bakabilirler dosyalarım silinmesse hemen yedek alıcam. başka bir vps açıcaklar ona taşınıcam ama anlamadığım şey virüs yok baktım kendimde kontrol ettim regedittede bişey yok başlangıç sistem başlangıcı temiz sistem exeleri temiz fakat bu adam şifreyi nasıl kırıp girebiliyor anlamış değilim şifrede #+-?= gibi karakterlerde kullandım ama gine yemedi adam vps e girip film indiriyor. ayrıca admin kullanıcısını açtığımda sağ altta saat yok ve vmware ile verilen demo hesaplara benziyor. acaba ana pc üzerinden mi erişim sağlıyor ?
Bak hocam
Şimdi kimse antivirüs programını kullanmayı bilmez şöyle söyliyim bazı virüsler kendini sistem dosyası gibi gizler o yüzden sizin gizlisistem dosyalarını görünür hale getirmeniz gerekmektedir hem kendi pc nizde hem server'de şöyle söyliyim virüslü bir flash diski örneğin nod32 antivirüs ele alalım actiğinizda virüsü görmez
ama şu ayarı yaparsanız şak diye bulur
bilgisayarıma cift tikla üstdeki menülerden araçlar klasör secenekleri ordan görünüm ordan gizli dosyaları göster biraz altında korunan işletim sistemi dosyalarını göster'e basınız ve ondan sonra sisteminizi tarayınız emin olun antivirüs programınız şu anda sağlıklı calişicaktir
ayrıca
eğer sisteminize daha önceden virüs bulaşmışsa %100 system volume information icine de bulaşmıştır ve antivirüs programının oraya girmeye hakkı yoktur o yüzden onada hak izin vermelisiniz
yani şöyle kısaca söyliyim yine klasör seceneklerinden xp kullanıyorsanız basit dosya paylaşımını kullan seceneğini seciceksiniz ok bakıcaksınız ve ondan sonra system volume information sağ tikla özelliklere bas orda güvenlik diye bir sekme gelicek oraya gir kullanıcı ekle de ordan kullanıcı adın ne oturum acma adın admin mi oradan şimdi bula bas admin'i bul ordan full yetki sec ok 'le
şimdi system volume information icine cift tikladiğinda girebilceksin dolayısı ile antivirüs programında girecek
şimdi ekstra bir ayra daha söyliceğim size normalde antivirüs prgoramları 21 port'u dinlemez ama ftp 21 port genelde sanırım benim serverimdeki antivirüs de asp backdoor filan yiyordu ilk teslim aldığımda dediğim gibi ayar yaptıktan sonra virüs mürüs yemiyorum şu anda allaha şükür. şimdi antivirüse ince ayar yaptım otomatik sil dedim epostalar spamlar yok işte port dinlemelerinde 80 port filan wardı yanına virgül attım 21 de yaptım ftpden dosyayı yolluyorum virüsleri ve exeleri ne olursa olsun pat diye yakalıyor
anında şak diye yakalıyor ve sistemden direk atıyor

yani demem o ki mutlaka kurduğun gibi antivirüs birşeye yaramaz
dediğim ince ayarları yaparsan
tam performans alırsın
iyi calişmalar
eee artık
bir rep + hak etmişimdir tek tek yazdım walla