şu linkteki makalenin Türkçesidir,
yazıyı birebir çevirmedim arkadaşlar anlaşılır olması için sadeleştirdim

"Eğer yeni bir site yada servis hazırlamış ve yayınlamış iseniz, duyulmanız için ilk akla gelen ücretli reklam vermektir, bu size hemen hızlı trafik sağlayacaktır fakat reklam vermek çok maliyetlidir, ve tabiki kesin bir sonucu yoktur. Sırf maliyet yüzünden bile ücretsiz reklam yollarını denemek istiyorsanız görülmemiş ve duyulmamış yöntemlere ihtiyacınız olduğu günümüz rekabet şartlarında bir gerçektir.

Ücretsiz yöntemle yeni sitenizin popülaritesini artırmanız ve arama motorları tarafından farkedilmesini sağlamak zaman alacak olan bir iştir, çünkü arama motorları siteleri listelerken kullandıkları bir kriter de sitenin yaşıdır. Tabiki durum umutsuz değil, bunu kırmanın yollarından biri de siteye backlink sağlamaktır. Backlink ile arama motorlarına biz buradayız, backlink aldığımız siteyi refer ederek işte bak ben de böyle bir siteyim deriz.
Backlink alırken google için önem arz eden siteleri seçiyoruz. Size önereceğim site işte tam böyle, çünkü googleın ta kendisi.
Şimdi google.com u açın ve "Google Profiles" yazın, siteye girin ve hemen bir hesap oluşturun ve profil bilgilerinizi doldurun. Alt kısımda "Links" denen bir bölüm var orda hali hazırda bazı size ait siteleri çoktan eklediğini göreceksiniz listede olmayanları siz ekleyin ve kaydedin."

yazıya dediğim gibi ben kendi cümlelerimi kattım, sizden istediğim bunu yeni öğrenen insanlara saygılı cümleler içeren yorumlar yapmanızdır umarım anlatabilmişimdir.

benim profil şöyle gözüküyor isteyen bakabilir
http://www.google.com/profiles/ermanaltind

Evet bir backlink aldık, backlinkwatch.com sonuçları aşağıda üstelik "nofollow" şeklinde bir uyarıda yok, sevindirici