Murky adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hp marka bilgisayar kullanıyorum, Nokia kullanıyorum, Yabancı markalı bir saat takıyorum.Ama Türk'üm, Atatürk'çüyüm buna laf söyleyen olursa boş konuşmuş olur sadece çünkü insan kendini bilmelidir.
İşte asıl problem de budur kardeşim.
Atatürk kumaş ithal etmemek için Sümerbankı kurmuştur. Şeker ithal etmemek için şeker fabrikaları kurmuştur. 1932'de Kayseri'ye uçak fabrikası kurmuştur. Sermaye ve Burjuvazi olmayan bir ülkeye sanayi kurmak için Kamu İktisadi Teşebbüsleri kurmuştur. Ama burjuvazisiz olmayacağını bildiği içine de İş Bankasını kurmuştur.

Atatürkçülü heykeli önünde saygı duruşunda olmakla, Anıtkabir'e çiçek koymakla, duvarına resmini asmakla ölçülür hale getirdiler. Şekilci Atatürkçüler sardı Türkiye'yi. Çünkü şekline saldırmak özüne saldırmaktan daha kolaydır.

Bu ülkenin çocukları elbette yabancı marka kullanabilir. Ama bundan rahatsızlık duymadıkları sürece Atatürk sever olabilirler ama Atatürkçü olamazlar.

Ne var bunda bütün dünya cola içiyor, adidas giyiyor diyen adamlar Atatürk'ün getirdiği Türk Aydınlanmasının önündeki en büyük engeldir. Benim ayağımda da Adidas var. Üstelik Adidas, Nike, Reebok farketmiyor hepsi de Çin'de üretiliyor.

Olayın özü şudur.

Bu ülkenin ayakkabıcıları Adidastan iyisini üretmeyi, webmasterları google'dan daha iyi arama motoru yapmayı, otomotivcileri kendi arabalarını üretmeyi, tekstilcileri Versace'den daha sosyetik markalar çıkarmayı hedeflemedikleri sürece 3. DÜNYA ÜLKESİ olmaya devam edeceğiz.

Çünkü Atatürk'ün getirdiği Aydın Türk Kültürü yerine Osmanlıdan miras ortadoğulu arap bedevi kültürü hüküm sürüyor hala.

Türk malı kullanmayanlar neden kullanmıyor biliyor musunuz?
Çünkü Türk üreticisi de aynı tüketicisi gibi kalitesiz. Mükemmeliyetçilik kültürü olmayan bir ülkede mühendislik gelişmez. Mühendisliğin gelişmediği ülkede sanayi gelişmez. Dışarı bağımlı kalır.
Alman arabasına binersin çünkü yüksek iş disiplini ve mükemmeliyetçi mühendislik ekolü vardır. İtalyan arabasına binersin çünkü dünyanın tasarım merkezidir estetik ekolüdür.

Türkiye'de binasının dışına sıva yapmayan tuğla ile çevrili yapılara ev diyebilen bir milletiz.

İşte ne zaman orta doğu bedevisi olmayı bırakırız, O zaman Atatürkçü oluruz, O zaman Türk oluruz.

O zamana kadar iyi uykular AHMED bey.