O_o adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bu konuyu savunan arkadaşlara soruyorum siz acaba orada yazdığınız en az 1 tane markayı bile kullanmıyormusunuz ? Yazdığın markaları kullanıp ülkesine vatanına bayrağına sahip çıkmayıp ben Türk'üm demeyen adam mı Türk oluyor?

Hala farklı yerlerin altından farklı şeyler çıkarıyorsun hocam. Biz ne diyoruz orda, yerli malı kullanımı şu anda o kadar mümkün değil evet o konuda haklısın. Ama biz diyoruz ki, neden yabancı mallara eğilim göstereceğimize kendimiz üretmiyoruz ? Neden dilimize yabancı kelimeler giriyor, neden cafe demek yerine kahve demiyoruz mesela.

Türkiye'de Türk'üm diyipte yabancı mal kullanmayan bitane adam göstermezsin orası doğru. Fakat benim sanayicim üretemez mi o yabancı mallardan kalitesini, Elbette üretir. Bizim mühendislerimiz yapamazlar mı otomobil, uçak vs, elbette yaparlar.

Alıntı
Ey yükselen yeni nesil! İstikbal sizindir. Cumhuriyeti biz kurduk, onu devam ettirecek sizlersiniz.
Bu şekilde devam edersek, biz hala burada bu tartışmaları yapmaya devam edersek, yükselen yeni nesil olmak bi yana, eski nesilin de kat kat aşağılarına ineceğiz bunuda unutmayın.

Biz burada kendimizle tartışarak ancak birbirimizi kırar ve zaman öldürürüz. Neden tutupda birlik olup kendi malımızı kendimiz üretmiyoruz, neden dilimize yabancı kelimeler sokuyoruz, neden dilimize sahip çıkmıyoruz. Ve daha nice soru işaretli sorular çıkartırım burada sana ben. Ama elimize geçen ne olur, yine hiç bişey, kocaman bi boşluk ve boşa geçen zaman olur.

Şurda nice cevherler var, ama üretmiyoruz hazıra konuyoruz, o kadar güzel bir dilimiz olmasına rağmen hala elalemin adamının dilinden kelime bulup dilimize katıyoruz.