daha gelişmeli derken asp.net 2.0 bile php den cok ama cok iyi asp den zaten kat kat iyi
asp.net su an 3.5 sürümünde 4.0 da yolda
c++ mi c# mi buna söyle bakmak lazım
unmanaged code (yönetilmeyen kod) C++ mi visual c++ .net mi senin c# ile karsılastırdığın
yönetilemeyen ile yönetilen kod un farkı ne derseniz
yönetilebilir kod (managed code) işlemciden bağımsızdır
yenetilmeyen(veya yönetilemeyen kod) (unmanaged code) işlemciye bağımlıdır.
en temel fark su .net ile aynı kodu 64bit derleyici ile 64bit platformda derlersiniz kod değişmeden program 64bit desteği kazanmış olur hemde sorunsuz bir şekilde
varsayalım visual c++ .net olsun
bu dil c# a cok benzer anak C++ syntaxı ağırdır en gibi
Form1->Text gibi ^ falan gibi işlevleri vardır.
aynısı c# da
Form1.Text gibi
c++.net de c# da aynı işi yapar ve syntaxlar benzredir c# tavsiye ederim tabiki cünki .net için geliştirilmiş c++ nin ve javanın + vb nin iyi taraflarını almıs (vb den dinamik değişken yapısı aldı bakınız var oparatorü bakınız dynamic oparatörü)
ha dersen ben borland c++ ı kast ediyorum .net değil o zaman hiç tavsiye etmem c++ tabanlı ne kadar programcı varsa %80 i c# a veya visual c++ .net geçti
kimileri diyecek ki işte c++ cok güçlü söyle böyle ...
bir kod yazıyorsun c# ile 1 saat bir kod yazıyorsun c++ ile 2 saat e şimdi hangisi karlı?
birde c++ da herseyi kendin yapacaksın hani güclü dil ya. misal nesnel yönetimli değil (tam değil) pointerdir struct dir uğrasıyorsun. misal ramdan değişken için atıyorum 1 mb yer aldın onu için bitince sen temizlemelisin yanı bellek yönetimini sen yapman lazım .net de ramı kendi temizler (kullanılmayan kaynakları serbest bırakır)
C++ da misal
if(a=b)
{} dersin mantık olarak calısır yani a yı b ye atar ama normalde istenilen karsılastırmadır
c# buna izin vermez bu gibi olası bugları derleme aninda hata ile sizi uyarır (hos bunu örnek olsun diye verdim normalde artık derleyici ler bu durumu yakalıyor)
ben sana sunu diyim p4 bir işlemcisi olan bir makine mi alırsın? gidip core2 solo mu alırsın? gider yeniyi alırsın teknolojide yeni olan makbuldur ve .net cok yeni bir teknoloji değil oturmayı geçtik yeni atılımlar da yaptı.
c++ dan sonra c# gecince oh be demiştim. ayrıca c++ ile sadece windows application geliştirirsin ancak .net ile web application + windows + mobile + silverlight ... geliştirebilir tek bir dil ile öbür türlü web için php ruby asp ... mobile java silverligh yerine flash(action script) öğrencen ki corba olur kafan ne gerek var öğren .net rahat et.
oyun programlayacaksan c++ öğreniririm ancak oyun sektörüne girmeyeceksen bulaşma