Öncelikle sebap: sevap

Sonralıkla da konu ve soru karışık

Şöyle ki ; Kurbanı nerde ve nasıl kesmeliyiz, nerde,nasıl kesersek caiz olur ? << Bunu mu sordun ?

Yoksa; Kurban etini bağışlasak mı ya da elle dağıtsak mı daha iyi olur ? << Bunu mu sordun ?

Sonuçta, hayvanları evde mangal yapmak için kesmiyoruz.Bu bir ibadet ve amaç fakir ve muhtaçları doyurmak.Kesip paket paket dondurucuya doldurup 6 ay o eti yemek son derece yanlış diye düşünmekteyim.

Elle dağıtım daha mantıklı bence.Keseriz gözümüz görür, ihtiyacı olanları belirler ve gider ellerimizle verir ibadetimizi yaparız.

Dün bir ilahiyatçımız kurban bayramında para yardımı yaparak ibadet yapılmaz, kurban kesilmeli ve illaki etleri fakirlere dağıtılmalı demişti.Bunu vekaleten yapan ve fakir ülkelerde dağıtan kurumlar var.Güven sağlandıktan sonra neden olmasın diyorum.Yeter ki o kurban etiyle açlar doyurulsun, muhtaçlar faydalansın ve Allah razı olsun.İnşallah layıkıyla eda ederiz.

Hayvanın canı işkence derecesinde yanmasın, dinî kurallara göre kesilsin ve iş eziyete dönmesin.Böyle olduktan sonra temiz olan her yerde ehil kasaplar kurbanı kesebilir diye düşünüyorum.Bunun marketi ya da bahçesi yok.Yeter ki kurbanı layıkı ile kestirelim.

Bağış, yani sadece para verip kenara çekilmeyi bir yerde dikkatli yapmak lazım.Bağışladığımız yani vekalet verdiğimiz kurum ya da kuruluşlar ne kadar güvenli ?