Win7 nin webmaster işlerine engel olmadığı gibi faydası bile olacaktır.
Örneğin xp de dosyaları şifrelemek için program kullanmanız gerekirken win7 de direk hdd bölümünü şifreliyorsunuz mesela benim kullandığım bazı dosyalar tek bir bölümde o bölüm şifreli. ben hariç kimse giremez tabi şifremi bilemediği sürece bu yüzden orda ne kadar web ile alakalı arşivlik dosyalar varsa saklıyorum geri kalanları dağıtıyorum.
Sidebar eklentisi ile klasörü ayarladığınız zaman sağda sürekli belirli dosyalar geçiyor belki film izleyecekseniz direk tıklayabiliyorsunuz,
masaüstü yapışkan not ile günlük yapılacaklar listesi oluşturuyorsunuz o gün ne iş yapılacaksa tek tek ordan takip edebiliyorsunuz. Bir nevi günlük işler logu.
Eğer ben arada oyunda oynarım diyorsanız en az 2gb 1066 ram veya 3gb 667 ram kullanmanızı tavsiye ediyorum.
HDD nize güveniyorsanız 64bit güvenmiyorsanız 32bit kullanın.
Onun harici windowsun modları var örneğin xp modu gibi onları ayarlarsanız ram+işlemci+ekran kartından tasarruf etmiş olursunuz tabi çok sıkıntınız varsa bu konuda.
ve win7 e geçip performans bekleyecekseniz en az "x2 işlemci-2gb ram-512mb ekran kartı" bunların altında bir sisteme sahipseniz geçmeye bile uğraşmayın.
win7 ile ilgili bir makale hazırlıyorum yakında yayınlarım kafasına takılan arkadaş olursa ordan bakabilir.