Telkomun altyapısı nasıl telekomun çok çok gerisinde bir açıklarmısınız ?

Şu anda iş gereği şehir şehir dolaşıyorum. Trakya bölgesindeyim şu an. Burada santrale 10 metre mesafede pingler 400 -500.

İnternet berbat. Defalarca kayıt bıraktık, teknik destek istedik telekomdan olumlu sonuç yok. santrale kadar fiber hat geliyor.

Bu gün türk telekom en büyük overselingini yapan kuruluştur. Yurt dışı hat çıkışları son derece yetersizdir. ancak ister metroethernet alın ister farklı bir şey yurt dışı bağlantınız sürünmekten öte gidemez. Yoğun saatlerde tabi.

Tellcom 'un tüm cihazları yüksek kapasiteler planlanarak alınmıştır. Altyapı kullanıcı başına 100 mbps bağlantı olacak şekilde hesaplanmış. Türk telekomun altyapısı ise kullanıcı başına 1 mbps için planlandı. bulunduğum bölge de bunun kanıtı olsa gerek. kotalı bağlantı 8 mbps sağlanmayı geçtim. 2 mbps 'de dahi sorun var.

Şahsen şu anda dc açmanın mantıklı olduğunu düşünmüyorum. Ancak dc 'ler tellcom hat almak zorunda bence. Telekom 'a ek olarak. çünkü tellcom telekomu 1-2 yıl içinde süpürecek. buna hazırlık yapmak gerekir.

Bu forumda çok sevdiğim iki kişi daghan ve roots. kendi dc 'leri var biliyorsunuz. ben dc kurmaktan sa şöyle bir yola giderim. 50 mbps tellcom, 50 mbps türk telekom hat alırım bu dc 'lerden. ikisini birleştirip kullanırım. karışık salata gibi. hem maliyetim düşmüş olur hem de iki büyük şirketten de doğrudan erişimim olmuş olur.

DC kurmak bakkal kurmaya benzemez. Yeterli bilgili personel ve yetli bütçe yoksa hüsranla sonuçlanır.

Kendi yorumum tabi.