Bende bir kaç alıntı yapayım madem parfüm hakkında. Sadece işine gelen yorumları alıntı yapıp buraya eklemekle iş bitmiyor.
demiş birisi. Benim sizden aldığım parfüm bırakın giysilerin üzerinde durmayı, yarım saat bile geçmeden kokudan eser kalmıyor.
Çok az değil, çok bile sıksanız sizin gönderdiğiniz parfümün kokusu kesinlikle kalıcı değil.
Tabi kasaya gidene kadar kokusu kalırsa
Kısacası, alıntı yaptığın sayfada kokunun kalıcı olmadığına dair tek yorum yapılmış. Sende onu almış buraya eklemişsin. Ben koku güzel değil demiyorum. Kalıcı değil diyorum. Hangi parfüm vardır ki, orjinal olupta kokusu yarım saat bile kalıcı olmasın ? Madem parfüm uzmanısınız buna cevap verin.
Antalya'ya gönderdiğin İssey Miyake içinde arkadaş yorumunu kendisi yapmak isteyecektir mutlaka. Zaten onun yorumunuda benden duyarsan ki, yorumunun ne olduğunu biliyorum. Kendin bile bize gönderdiğin İssey Miyake'lerin çakma olduğuna inanırsın.
Artık bu konuya birşey yazmak istemiyorum. Sen benim gönderdiğim parfüm orjinaldir, benim içim rahat diyorsan o 100 TL helal-i hoş olsun.
Erhan bey,
Alıntı yaptığım sayfada anlattıklarımı destekler cinsteki yorumlarımı koydum elbette. Peki o zaman ortadaki tezatlık neyden kaynaklanıyor o halde? Birisi yastığımda bile kalıyor derken, diğeri 1/4 boşaltıyorum kalmıyor diyor. Yani bu da mı benim suçum. Ayrıca ben Issey Miyake'nin taklidini hiç duymadım. Çünkü belirli bir kesime hitap eden kokudur, şişeside estetik olduğu için şişe masrafı ve işciliği çok zorlayıcı olacaktır. Lacoste, Gio, Armani gibi herkese ve her ortama giden bir koku değildir.
Örnek verdim zaten size.Ayrıca dünde Optimum Tekin ACAR mağazasında çalıştım. Kokular sınıflandırılıyor elbette. Klas hafif kokular olduğu gibi, kalıcı ağır kokularda var. Yaz kokusu var, kış kokusu var. Gündelik var, Gece Kokusu var. Yine bunun yanında formal kokular var.
Davidoff Coolwater'da aynı kategorideki kokulardandır. Ama diyorsanız ki ben odaya girmeden kokum yayılsın, hatta arkamdan koku gelsin öyle bir kokuda veririm size. Ayrıca herkesin koku alma hassasiyeti farklıdır. Sonuçta siz kokuyu hissettikten sonra burnunuzdaki sinüsler yoruluyor ve hassasiyeti azalıyor. Kötü kokulu bir yere ilk girdiğinizde çok garipser, daha sonra ise alışırsınız mesela. Çevrenizdekilere de sorun isterseniz koku geliyor mu diye.
Ama dediğim gibi sizin kokunuz hafif-çiçeksi kategorisine giren bir parfümdür. Bunu size msnde de belirtmiştim bana hitap etmeyen bir koku diye. Ayrıca parfümü yakanıza ve giysinizin kol kısımlarına sıkarsanız daha çok yayılacaktır.
Yine ve yine tekrar tekrar söylüyorum. İstediğiniz yere test ettirebilirsiniz.
Elimdeki ürün %100 orjinal olduğuna, sizin beğendiğinize, elinize sağ salim ulaştığına göre
içimde kokunun orjinallik yüzdesi gibi %100 rahattır.
Teşekkür Ederim.