bu capthca yi bana öğreten microsoftun bir MVP si yani öyle basitce catlayacak bir sistem olsa zaten önermezdi ama sen biraz daha zorlaştırırsın naparsın?
1 rakamı yerine 1.jpg koymazsında bir karıstırma algoritması geliştirirsin arkada 1 yerine yzx veya yxvd veya xdt veya hgfdsf dersisin bu 3 resmi de klasorde tutarsın bir gelince random ceker bu 4 kod arasından tmmdır. simdi kod ile generate ettirilen catphcalar bir fonksiyonun ürünü dolayısı ile bir mantığı var ve kırılabiliyor cünki bilgisayarlar mantematiksel işlem konusunda çok iyiler. ama iş insanı vecibelere gelince sıkıntılı yani sen 40 soru hazırla misal veriyorum
hatayın plaka kodu ?
burda biraz da hack sitelerinde capthcaları nasıl kırdıklarını araçtırırsın ona göre önlem alırsın. + asp.net de nobot diye bir kontrol var kişinin insan mı bot mu olduğunu ayırt ediyor. nasıl ediyor bir insan bir textboxu yarım saniyede 10 karakter ile dolduramaz dimi yani bu gibi bilgiler ile bot olduğunu anlayıp engelliyor. belki php de de bu yapılabilir. çözüm cok soruna göre sekil veridirirsin
de 16.000 kayıtt bir veri tabanının çökmesine sebep olamaz ki (Normalde) serverler milyarlarca kaydı saklayaiblir en son sql server 10 bankanın kayıtlarını rahatlıkla tutabilecek sekilde hazırlandı diye bir yazı okumustum. MY sql de hadi 1 bankanın kaydını tutsun yine catlamaması lazım e mail ile aktivasyon olayı yok mu?
sorguyu cekerken hep aktif olmus kayıtları cekersin
select * from tabloadi where aktifmi=1 dersin o girilen 15.000 fazla kayıt bu sorgu dısında kalır arada sıra da da silersin üye olalı 1 günü geçmiş ve aktif olmamış hesapları sil dersin tertemiz...
ha bunun neden diyorum catphca %100 korumaz baska yerlerden de kaptman lazım capthca crackeler bebenin şebenin elinde. keza bu "hack tools" bile bebelerin elinde