Gazeteci-Yazar Ömer Lütfi Mete son yolculuğuna tekbirlerle uğurlandı. Çok sayıda seveninin katıldığı cenaze namazının ardından Mete'nin cenazesi Çengelköy'deki aile mezarlığında defnedildi.
Kurtlar Vadisi dizisinde Polat rolünü oynayan Necati Şaşmaz ile Hasan Kaçan cenaze aracıyla mezarlığa kadar gitti. Önceki gün geçirdiği kalp krizi sonucu vefat eden Ömer Lütfi Mete, Marmara İlahiyat Vakfı Camisi'nde ikindi vakti kılınan cenaze namazı sonrası toprağa verildi.
Kaynak; Sabah
Hayatına buradan göz atabilirsiniz;
http://tr.wikipedia.org/wiki/%C3%96mer_L%C3%BCtfi_Mete
Raci Şaşmaz:
Vatanı Sevmeyi Ondan Öğrendik!
Kurtlar Vadisi Gladionun galasının yapıldığı gün vefat eden Ömer Lütfi Mete için gala gecesinde sahnede kısa bir konuşma yapan yapımcı Raci Şaşmaz, Ömer Lütfi Mete'nin kitapları ve öğütleriyle vatanın nasıl sevileceğini öğrendiklerini ifade ederek, "Ömer Lütfi Mete, bu gala gecesinde bizi bırakarak gitti. Gitmek için de özel bir gün seçti. O'nun burada olup, bu filmi izlemsini çok isterdim. Ama inanıyorum ki O zaten şu an aramızda ve bu filmi kendisine ithaf ediyorum" demişti.
Devamı
Eserleri;
Allahsız Müslümanlık
Milliyetçilik Milliyetsizlik (röportaj),
Gülce (şiir),
28 Şubat'tan Şemdinliye Derin Çeteler,
Derin Devlet (röportaj),
Dünyayı Kimler Yönetiyor (röportaj),
Derin Milliet Manifestosu (köşe yazılarından seçmeler),
Çığlığın Ardı Çığlık,
Yerden Göğe Kadar,
Asker ile Cemre, Çizme (roman), Hacı yağı ile Parfüm Arasında (deneme), Balonya Tünel (kara mizah), İtfaiye Yanıyor (kara mizah)
Bazı Film ve Dizi senaryoları;
Bizimev
Evlere Şenlik
Ortaklar
Deli Yürek
Avcı
Hayat Bağları
AGA
Kurtlar Vadisi
Kurtlar Vadisi Pusu
Eşref Saati
Ekmek Teknesi
Çanakkale Destanı (Belgesel Drama)
Köstekli Saat
Ayrı Dünyalar
Veysel Karani
Ahmet Bedevi
Çok değerli bir insandı, ilk derin devlet olayını (Dizilerde) Deli Yürek'le ortaya atan Ömer Lütfi Mete idi.
Sende gittin ya, Türkiye bir yiğidine daha ağlasın!
Yiğidin burcu ölüm derdin ya, işte sende gittin
uğurlar olsun, Ey Üstad!