arkadaşlar şöyle günümüzde olan bir sürü salgın ve afet ve bunun gibi vakalar meydana gelmekte ve en ufak bir sorunda ya başımızdakilere öfke saçıyoruz yada ordaki bir eksikliği sebeb sunuyoruz sizce bunlar sorumlusu sadece onlarmı yoksa bizlermiyiz günümüz başbakanı ve diğer devlet adamları herkez bence bi oturup düşünmeli bunları hep sorumlusu onlarmı yoksa bizlermiyiz lütfen !!!! eğri oturalım düzgün konuşalım derlerya bakınız yapılan en ufak bir şeye ülke için hemen biryerlerden tepkiler ve muhalefetler geliyorr size şukadarını söyleyim bize bizden başkasından fayda yokk beyler hanımlareskiden oturur büyüklerimiz dinler ve onların dediği şekilde olmaya çalışırdık saygılıydık herkez artık türkiye içinde bile birbirine kardeş gibi değilde o onun kuyusunu kazıyor o onun kuyusunu medya! evet şimdi hakkını yemeyelim tüm tv kanalları için değil ama gerçekten bir çok kanal nasıl reyting ve nasıl birilerini sömürürüm diye arayışa girmiş durumda gündemde kalmak için yahu bilmezmisiniz bir insanını ayıbını örtenin bin ayıbını örtedim diye bir müjde var neyin arayışındasınız ozaman artık çoğu televizyon kanallarının anlattıklarıya onların yorumlarıyla hareket etmekteyiz. biz türküz bukadar basit bir toplum değiliz birileri bu ilke menfaatine bişeyler yapıyorsa saygı ve destekçi olalım ama birileride kendi menfaati adına birilerinin kuyusunu kazmaya çalışıyorsa ki çok ve buna destekçi olanlarda beraber hem kendine hem ülkesine zarar ve hakka girmiş olduğunun nedense farkında bile değil insanız istedikçe isteriz yapıldıkça dahada çok isteriz eskiden yapılmıyordu bukadar hareketli değildi bu ülke arkadaşlar şimdi dünya basınında yer alıyor ama ülekinin bozgunculuğuyla değil ülkenin birlik ve beraberliği ile gündemde tutalım bu ülkeyi insanlarda bir özgürlük talaşasıdır gidiyor ALLAH(c.c.) bizleri bu dünyada özgür kılmış ancak sınırları ve kuralları koymuş şimdi biz bu hayatta özgür değilmiyiz şahsen haddinden fazla özgürüz okadar özgürüzki mahalle aralarında gençler ağza alınmayacak şekilde küfürlerle ve şehirlerde kızlarla sarmaş dolaş vaziyette herkezde bir çıkar kimi kandırsam nasıl zengin olurum rahat işim olsada maaşımda çok olsa veya devlet beni arayıp şuarada iş var gelde çalış dese. dedelerimiz yani atalarımız bir elini öpmek bir selam verip geçmek nerde ??????? hangi gençte hangi büyükte bırakın selamı yanında büyüğümü var yok belli değil saygımı ? yok ne var özgürlük Smile etmeyin eylemeyin bizim aslımı bu değil biz avrupa birliğine tepki gösterirken avrupa birliğindeki ülkeri bile aştık farkında değiliz onların bile kendilerince örf ve adetleri var ............. şimdi bakın etrafınıza en ufak bir sorunda hemen birelerini gerekçe sunuyoruzz yalanmı ??? doğru dimi devlet gerçek anlamda bişeylerin mücadelesini verirken birileri çıkıyor muhalefet oluyor sonra ? medyada destekliyor insanları kışkırtıyorlar ALLAH için biraz kendimizde arayalım orda burda değil arkadaşlar iş beğenmiyoruz patronun altında çalışmak istemiyoruz hatta devlet adamlarının altında bile yaşamak istemiyoruz ögürlük bu değil.... belki çoğu tepki sunar belkide bişeylerin farkına varır ve birazdaha dolaylı düşünür umarım sonra bu dünyada nice insanlar varki ekmeğe muhtaç biz kömürüne kadar alıyoruz şöyle bi gezin ülkeyi eskisiyle kıyaslayın aclık sınırı ne durumda veya sağlam olupta ekmeğini bulamayan insan varmı aramayanlar için ayrı tabi bakınız bunu görmemezlikten geliyoruz birgün olur bu ülkede belki herşey tamamen özgür kılarlat ama sanmayınki herşey devletin istediği gibi gider ozaman ALLAH ın adaleti yakalar ve bi dur der bu işe.... ve kıyamet nedir bilirmisiniz ? veya helak olma ile ilgili nuh tufan vs... gibi nice kavimler ..... dileğim Rabbim hepimizi affeyler ve doğru yoldan olanlardan eyler ben ülkemi seviyorum ve bu ülke için nefesimin sonuna kadar varım umarım anlatabildim veya anladınız......... şimdi suçu kendimizde bulalım sonra başkalarına muhalefet olalım.... saygılar.........