TaGo adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhabalar

Dergicilik yapan biri olarak acizane görüşlerimi söylemek isterim.
SEO konusunda çıkacak bir dergi çok kısıtlı bir kitleye ulaşacaktır diye düşünüyorum.
R10.net her ne kadar çok büyük bir platform olsada. İnsanlar ceplerinden 3-5 lira çıkartıp dergi almak yerine, internetten araştırma soruşturma yapmayı tercih edecektir. Ki büyük çoğunluk öğrenci burdakilerin (malesef). Bu yüzden sayı gayet düşük olacaktır. Sayı düşük olduğunda ise, matbaa ücreti yükselecektir. Çünki matbaa kalıp + kağıt şeklinde çalışır. Yani kalıp için bir tomar para alıyorlar. Kağıt o kadar tutmuyor. 200-300 veya 500 dergi bastırdığında maliyet yüksek kalacaktır. Amacım kar etmek değil desen bile bal tutan parmağını yalayacaktır kimse hayır için dergi çıkartmaz.

Bu arada 24 yada 32 sayfa olur dergi. Çünki kalıplar 8 er sayfadır. 4 sayfada kapakları dahil edin hesap yaparken.

Ama büyük düşünmek, her türlü çaba ve mücadeleyi verip. Örneğin google'dan ilan almak gibi şeyler yapılabilir. Veya hosting firmalarından vs. vs. önü açık bir sektör seo. Ve sektörde ilk dergi olmak avantaj sağlayacaktır.

Ayrıca fiyatı normal olursa ben dergi almak isterim.
nacizane yorumunuz için teşekkür ederim. Dergiyi çıkarmaktaki amacım kesinlikle para değil. Hatta birkaç sponsor bulup derginin satış ücretini düşük tutmak istiyorum. Dergiyi kalitelisiz bastırmak istemiyorum. çocuk dergileri gibi basılırsa çok daha ucuza cıkacağını biliyorum ama alan arkadaşların saklayabilmelerini istiyorum. Yıllar sonra çıkarttıklarında yüzlerinin bir nebze olsada gülmesini istiyorum.