Internet sitelerinde olsun, televizyonlarda ve diger medya unsurlarinda hatta arkadas cevlerinde bu lanet 2012 yili konusulmakta. Maya'larin zamanin sonu olarak kehanatta bulundugu yil.

kimdir bu mayalar. ari maya ile ne kadar akrabaliklari vardir? I.O 6. yy. da parlamaya baslayan I.S 900-1000 arasinda yok olan bir uygarliktir. Bu adamlarin metametik ve astrofizik konularinda acayip yetenekleri varmis, 405 dolunayin 11960 gunluk peridiyonu, 25.626 yıllık presesyon periyodunu hesaplarini one suruluyor.

Nedense mayalar denilince, aklima hep efsane dinazorlar yada buyulu atlantis geliyor, cunku atlantis ve dinazorlar birer efsane bana gore. Mayalar belki efsane degil ama yaptiklari one surulenlerin hepsi bir avuc sacmalalik ve salaktan bir efsane.

21 Aralik 2012 tarihini duymayan var mi? bu tarih icin mayalar "zamanlarin sonu" olarak bir kehanette bulunmus. Altini ciziyorum zamanlarin sonu, zamanin sonu degil. Bu durumda eisteinin teoriside, yalan olur.

Biraz bu teori uzerinde duralim, Kuran-i Kerim de zaten, zamanin goreceli oldugu soyle anlatilmis, "Sizin saymakta olduklarınıza göre bin yıl tutan bir günde.." (Secde, 5) Bundan anliyoruzki, zamanin goreceli oldugu 1500 yil once soylemistir. Paralel evren maralel evren bos isler...

Tekrar donelim Mayalara, bu arkadaslar belirttigim gibi "Zamanlarin sonu" olarak 21 aralik 2012. Bundan hemen sunu cikartabiliriz, biz Allah'in varligina ve Tekligine inaniyoruz, eger zamanlar kullanilmissa, sadece bu dunyadaki degil diger dunyadaki zamanlarda bittigi anlamindadir. Eger buna inanirsak Allah'a sirk kosmus oluruz, cunku o bize zamanlarin hic bitmeyecegni mujdelemistir...

Kaldiki, Mayalarin yikilma zamanlarinda denk gelen Peygamber Efendimiz, hadislerinde kiyamet hakkinda soyle soylemistir. “Yeryüzünde Allah Allah diyen kalmayıncaya kadar kıyamet kopmayacaktır.” Her biri Peygamber olduğunu iddia eden otuz kadar yalancı ve Deccâl çıkmadıkça kıyamet kopmayacaktır.”

Tam olarak hadisi yazamasam da soyle bir hadis daha vardir, Resullah'a bir gun sormuslar kiyamet ne zaman kopacak diye o da cevap olarak" ben kendi alametimi bilmiyorum onu sadece O bilir" diye cevaplamistir. Kahinatin Efendisi bile kiyametin zamani hakkinda en ufak bir bilgisi yokken bu Mayalar nereden bilecek?

Belki burada kiyamet olarak lansa edilen bir fiziksel degisimde olabilir, kutuplarin erimesi v.s seyler. Ama bizler bu 2012 sacmaligina inanmiyoruz degil mi?

Burak CETIN