Merhaba arkadaşar,
Zeytin ve zeytinyağ toptan işi yapan bir kişi olarak halkın bilmesi gereken bazı hususlar olduğunu düşünüyorum, piyasadaki firmaların %90 gibi bir kısmı zeytinyağını dip zeytin denen yani zamanında toplanamayan veya hava koşulları yüzünden ağacın dibine düşen zeytinlerden yapılır, buda zeytin yağının kalitesini düşürmektedir.
Şuanda marmara birlik Tavan fiyat olarak 4TL Taban fiyat Olarak 1,5 olarak belirlemiştir. Dibinden toplanan zeytinin fiyat 0,80 Krş olarak alınmaktadır. Bu yıl için 4kg zeytinden 1kg zeytin yağı elde edilmektedir.
taban fiyattaki zeytinyağından zeytin yağı elde edilmiş olursa 4x1,5 = 6TL + işcilik ve pakatleme ücreti maliyetini ve KDV zeytin fiyata eklendiğinde gerisini siz düşünün.
Kaliteli bir zeytinyağ tüketmek isteyen bir kişi öncelikle dikkat etmesi gereken zeytin yağının hangi tip zeytinden üretildiğidir, dip zeytini mi yoksa, kaliteli zeytinden mi?
ikinci olarak hangi tip zeytin yağı fabrikasında sıkıldığıdır, Biz firma olarak eski sistem zeytin yağı fabrikalarını tercih ediyoruz..
Kısacası kaliteli zeytin yağı 10 TL aşağı olmaz benim fikrim...