Sadece üniversite yada devlet siteleri değil ki. onlar bir kısmı. ve ben bu işin sadece "ziyaretci" sayısıyla olduğunuda düşünmüyorum.
Mesela aynı içeriği sahip 2 site var birinin günlük ziyaretci sayısı 500-1000 diğerinin 10 bin 500-1000 ziyaretci sayısı olan site ilgili kelimede en tepede diğer 10 bin ziyaretcisi olan site forum sitesi sürekli güncelleniyor ama 2. sırada bunu nasıl acıklamak lazım?
Merhaba arkadaşım bak inadıma cevap yazmıyorum

yanlış anlama olayın netliği için.
Ben ziyaretçi odaklı site dediğim anda doğal ziyaretçi anlamında cümleyi kuruyorum. Peki bu ne demek diceksin?
Bilirsin bizim ülkemizde dahil bir çok yerde ptc denen sistemler var 1bin tane ziyaretçi ve daha fazla belki gönderme yapıyor ve verilen ücret karşılıgında ve bu ziyaretçiler 25 sn sıtede geziyo tozuyor ve dolasıyor.
Bu sistem www2sanbox sistemı cıkmadan önce çok guzel işliyorrdu fakat ne oldu diceksiniz?
Google analizlemeri sonucunda dogal olmayan tbm bası verilen ziyaretçileri saptadı ve şunu demektedir.
"Özgün olmayan veya hiç özgun olmayan siteler köprü sayfalar(anahrat kelime dolmus anasayfa ve linklendırme kendısıne demek) Tbm bası maalıyetle zıyaretci ceken sayfalar,pr alıp satanlar ve anahta kelime doldurranlar özgun oladıgı halde yuksek sırada cıkmak ıstıyor dedi."
Peki ne var diceksın ve burda onca kişi hatta karşı cıkacak arkadaşlar cidden bu tip yapay ziyaretcilerin sonuda geldi diyelim.1,2 ay gectimi çözüldünüz mü sırada daha cıkarmıyor google. konu uzadı özet getirim.
Benim dediğim zyaretci google tarafından anahtar kelimenle gelip ve sitende mouse hareketleride dahıl gulceksınız olsun herkes gulsun dogal olup olmadıgını saptıya biliyor artık. Benim dediğmi ziyaretçi bu tip ziyaretçilerdi.
Saygılarımla..