İnsanlarda birebir şahit olduğum şeyde Alevi olduğum için kız arkadaşımın ailesinin aks edilen düşüncesi : Kızım orada yapamazsın, kapanırsın laf ederler, namaz kılarsın kıldırtmazlar, kuran okursun okutmazlar, oruç tutarsın tutturmazlar ve daha bir çok geri kafa düşünce.
Alevilerin istenmeme sebepleri : onlar namaz kılmaz, oruç tutmaz, banyo yapmaz, onlar karısını kıskanmaz, onlar onlar onlar.
Alevilikte karşı çıktığım şeylerden birisi Cem evlerinin ibadethane olduğunu söylemeleri bir alevi olarak şiddetle karşıyım. Cem evlerinde yas tutulur.
Mum söndü olayı Pir Sultan Abdal`ın bir olayında çarpıtılmıştır.
Olay Hızır paşanın askerleri pir sultan abdal ı sürgün ederler fakat o köyünde kalır ve askerleri evine baskına gelir o da evdekilere bütün mumları söndürmelerini soyler ve askerler içeri gelir Pir Sultanı bulamazlar bu olay farklı olarak aks edilmiş ve günümüze çok çirkin bir şekilde insanlara anlatılmıştır.
Banyo olayı ise Muharrem ayında tutulan oruçta, soğan, et, su yoktur. Yas orucudur, ve Banyo yapılmaz. Nasıl ki orucu coğu insanlar Aç insanları daha iyi anlayabilmek için tutuyorsa Alevilerde Kerbelada Su verilmeyen Hüseyin için bunu yapmaktadırlar.
Kaba taslak bu kadar anlattım ama bunlar Türkiye`deki insanlar için cok büyük sorun doğru şekilde bilip saygı duyulursa inanıyorum ki bu tür alevi sunni muhabbetleri olmayacaktır.
Bunları niye anlatıyorum bu tür Alevi sunni kız isteme olaylarında önce aile fertlerinin bunları kulaktan dolma duymaları yerine gerçekten araştırıp bilmeleri bu tür olayları daha fazla günümüze getirmeyecektir.
sürçü lisan ettiysem affola