SGB adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Dovme ile ilgili yalnizca rivayet ve hadisler vardir,Kuranda peygamber'de insanlari suslenmeye, guzel gorunmeye tesvik etmektedir. Yuzunun killarini cekmek, kaslarini inceltmek saclarini boyamak kina yakmak vb. kadinlarin vaz geçemeyecegi guzellesme ve suslenme bicimidir o zaman bunu yapan butun kadinlar gunahkar mi oluyor ?

Hadislere gore sakalini ve ellerini kinalayan peygamberimizde gunahkar mi oluyor ?

Dovme islamda mekruh ( hos olmayan bir sey ) kabul edilir ama Kuran'nin haram saydigi, yapanlarin ve yaptiranlarin günahkar olacagi eylemlerden degildir.Her mekruh olan seyde haram degildir.

bla bla bla . .
Abi, bende onu kastediyorum ya ben demiyorum ki bunları hadislerde okuduğumu söylüyorum size. Kadınlar için kaşlarını aldırmak mekruh , dövme yaptırmakta mekruh ikiside aynı kefede diyorum. Ayrıca;

Erkekler için;

Her hafta etek tıraşı olmak, bıyıkları kısaltmak, koltuk altını temizlemek, tırnakları kesmek sünnettir. Şayet başındaki saçını da tıraş etmeyi adet edinmişse, onu da haftada bir tıraş etmesi sünnettir. Bunları kırk günden fazla yerine getirmemek –bütün mezheplere göre-mekruhtur(bk. Cezerî, el-Fıkhu ala’l-Mezahibi’l-arbaa, 2/44-46; Zuhaylî, el-Fıkhu’l-İslamî, 1/311).

Bayanlar için;

Kadınların yüzlerindeki kılları yolması, kaşlarını inceltmesi, kirpiklerini uzatması konusunun şer’i hükmü İslam alimlerini bir hayli meşgul etmiştir. Hz. Peygamber’in (sas) bu konu ile ilgili bir hadisinde; “Allah yüz tüylerini yolan ve yolduran kadına lanet etsin.” (Buhari, ‘Libas’, 84; Müslim, ‘Libas’, 120)

Sanırım bunlar benim anlatmak istediğime destekleyici olmuştur benim demek istediğim bu kaş aldırma da mekruhtur dövme yaptırmada mekruhtur aksini iddaa etmiyorum zaten.

Ayrıntılı bilgi için http://www.diyetmutfagi.com/kadin/11...-nasildir.html