Bilmem dikkat ettinizmi, arkadaş harammı helal mi diye sormamış. Faizler hakkın bilginiz varsa söyleyin, hadi birde müslümanlık görevidir diyin uyarıda bulunun ama konuyu dillendirmenin bi anlamı yok.
Ayrıca parayı işleten kurumlarında haram olup olmadığı detaylıca incelenmeden karar verilemez, belki bu adamlar alkol alıp satıyor sizin paranızla ? Ee noldu şimdi.
Alkol alıp satamazlar, alkol işi yapan şirkete de yatırım yapamazlar, dolayısıyla bu kaygın yersiz.
Alıntı
faize haram diyenler , altın alın diyor ?
peki altındada faize benzer bir şekilde para kazanmıyormusun sen ?
Tabii, altın alım-satımı da haram. Döviz de, mal da, hatta hiçbir şey alıp satamaz Müslüman adam. Ticaret de haramdır. Kaç gündür burada faiz nedir ne değildiri anlatıyorum. Çoğu arkadaşım beni okumuyor belli ki, hala faizin ne olduğundan ne olmadığından bîhaber gibi davranıyorsunuz.
Faiz ile kar payı arasında ki far hile ile hülle arasındaki fark kadardır...
SemihCAN, hemen mesajından bir üstte uzun uzun açıklama yaptım ben. Görmedin mi, görmezden mi geldin? Nedense benim yazdıklarımı kimse alıntılayıp cevap yazmıyor. Bilginiz mi yetmiyor baylar fikrinizi savunmaya, tezime antitez üretmeye? Hile, hülle, faizdir. İspatlayın madem bu kadar iddialısınız. Bilginiz olmadan iddianız olursa böyle sloganlarla ömür geçirir, benden alıntı yaparak rasyonel cevaplar veremezsiniz işte. Yazık, çok yazık.
deChiffre, bak buraya dikkat et. Senin insanlara tavsiye ettiğin kaynaktan, tezine antitez geliştiriyorum. Ya artık bu kaynağı kullanmaktan vazgeç, ya da bir düşün, benim kaynağım neden bunu savunuyor diye. Yoksa araştırmadığın konuda yorum yapmak hatasına düşmeye devam edersin. Samimiyet ve iyiniyet doğru karar verebilmek için doğru konuşabilmek için yeterli olmayabilir, çok okumak, çok düşünmek lâzım. Özel finans kurumlarına para yatırmak ve/veya buralardan kredi kullanmak caiz midir? Finans kurumları ile bankalar arasındaki fark nedir? http://www.sorularlaislamiyet.com/su...ow_qna&id=1300 Forex sistemi ile kazanılan para helal mi? http://www.sorularlaislamiyet.com/su...w_qna&id=22417 Not: Forex'le ilgili yazıyı çok dikkatli okuyun, Diyanet'ten aktarılan karar tüm Forex işlemlerini kapsamıyor. Çok iyi anlayamadım ama sanırım sadece kaldıraçlı işlemleri kapsıyor. Bu konuda başka alimlerin görüşlerini de almak gerekir sanıyorum. Forex piyasasında maddî teslim olmadığından hareketle caiz olmadığını düşünenler de var.