KoS adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Arkadaşım sen ne kullanıyorsun bilmiyorum fakat ufo tarzı ısıtıcılar ısıtmıyor demek yanlış.

2 yıl önce Beko'dan ufo tarzı ısıtıcı aldım. Orta seviyede açıldığında 0,20-0,25 tl yakıyor. Yani günde 6-7 saat açık tuttuğunuzda 50tl hesap geliyor. Ben 12 saat açacağım diyorsan zaten ufo değil evinde bir ısıtma sistemi olması lazım.

Salon büyüklüğünde bir odamda açıyorum ve açıkcası kapıyı zırt pırt açmadığım sürece odayı ısıtıyor. Ayrıca ufo tarzı ısıtıcıları 1 saat açıksa 1 saat kapatıyorum devamlı açmak gereksiz özellikle şuanki havalarda. Ama tabi bazıları evde 24 saat boxer, t-shirt tarzı takılacaksa ufo,doğalgaz v.s hiçbirşey kolay kolay kurtarmaz.

Dediğim gibi mesela bizim ev doğalgaz fakat benim odam ısınamıyordu yeterince aylık 50tl fazla ödiyerek bu sorundan kurtuldum. Aynı şekilde yazında ufo tarzı soğutucu aldım onda 50tl bile gelmiyor.
Hocam hesap ortada 3000 WATT ise = 3 KW = 1 Saatte 3 KW = 180 kuruş.
180 kuruş x 12 saat = bilmem kaç TL. Sizin ısıtıcı max 2000 watt ise orta derecesi 1.200 watt'tır. 1.2 KW = 220 kuruş x 12 saat = Günlük kullanım fiyatı.
Elde edersiniz. Günde 3 saat yakarsanız tabi 50 tl gelir.