Arkadaşlar 1-2 hafta önce hem kendim hemde bilgisayar kursundakilere denettirme amaçlı tam 10 tane ubuntu cd'si istedim. Adamlar sağolsunlar hiç bir ücret almadan hem cd'yi yollamışlar hem kargo bele$e geldi. Herşeyi karşılıyorlar. Yani isteseler laf yapıp 1 tane yollarlardı ama sözlerinde durdukları gibi cd'leri yolluyorlar. Bizim pardus ise 1 cd için 1 ay bekletiyor ve sınırlı cd dağıtıyor kargoda ücretli. Yanlış anlaşılmasın pardusa lafım yok ama yurtdışının( avrupanın) internet'in her alanında bizden kat kat üstün olduğu böylece kanıtlanmış oldu. ( benim gözümde tabiki. ) Sizde ubuntu denemek istiyorsanız sitesinden istetebilirsiniz.
Müdür bunun sebebi sponsorlar. Open source sistemleri kullanan bir sürü ticari firma bağışta bulunuyor. Hatta yazılımlara eklenecek bir kaç özellik ya da reklamvari program ile bu tarz bedava kargolama veya cd dvd dağıtımlarını karşılıyorlar.
Türkiye'de devlet paso microsoft ile anlaşma imzaladığı için. Pardusa tüy kadar bütçe ayırdıkları için sen pardus cd si için bekler durursun.