Sayın Mener, bu mantıkla , eğer eviniz varsa kiracınızdan her yıl yeniden kontrat yaparak evinizin kira gelirini arttırmamanız gerekir. Çünkü o da aynı bakış açısı ile faizdir. (Kiranın faizi)

Aynı bakış açısı ile elektrik kullanmamanız gerekir, çünkü elekrik faturanızı ödeyemediğinizde devlet hemen faiz işletmektedir, bir mümin olarak böyle ağır faizli bir sistemin çarkında yer almamalısınız.

Aynı bakış açısı ile yabancı araç kullanmadığınıza inanıyorum çünkü ülkemiz o araçlara ödenen muhtelif know-how, patent, marka hakkı vs altında yabancı ülkelere dünyanın Eurolarını yollamaktadır ve bu Eurolar devletimizin ödediği dünyalarca faiz ile geri ödenmekte olan borçlar oluşturmaktadır.

Gerçi yerli araçta kullanıyorsanız içine yine her bir damlası faiz sisteminden akmış olan benzin yada motorin koyacaksınız, eminim ki bisikletle tamamı helal olan insan gücünüzle gidiyorsunuz her yere.

Doğal gaz ile ısınmadığınıza adım gibi eminim, çünkü keza faizin ağa babası ödenmektedir İran ve Azerbaycan gibi müslüman ülkelere. Helalinden kendi yetiştirdiğiniz ağaçları kesip odunla ısınmak varken..

Tabii umarım evinizde hiç bir yabancı marka cihaz yer almıyordur, yoksa her biri evinizin atmosferine görünmez faiz bulutları salmakta olan nifak araçları olduğunu iyi bildiğinizden hiç kuşkum yok.

Aynı bakış açısı ile kredi kartı kullanıp kullanmadığınızı sormak bile istemem..

Biraz şakacı bir ifade ile yazdım, asla gönlünüzü kırmak istemem, aksine düşüncelerinize çok saygı duydum, Allah kalbinizdeki imanı ve güzelliği korusun. Ben sadece mevcut sistemde banka mevduatının söz konusu edilmeyecek kadar masum olduğunun altını çizmek istedim.

Bir akvaryumda yaşıyoruz ve su ağzına kadar lağım dolmuş, biz hala balıkların pullarının hangileri temiz mi diye bakıyoruz.

Ben yine şunu diyorum ki, insanın kalbi temiz olsun, can yakmaya yönelik icraatleri aklından vicdanından çıkartsın, kul hakkı yemesin.

Saygılarımla,