Sporweb adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ben din alimi değilim, fakat bilgilerim dahilinde şunları söyleyebilirim. (Din nazik bir konu kimse incinmesin objektif yazıyorum)

1) Bildiğim kadarı ile intihar cehennemlik bir günahtır. (Allahın verdiği canı kendimiz alamayız konusu.)
2) Yine bildiğim kadarı ile müslüman olarak vefat etmeyenler cennete giremezler. (Mantığım ve vicdanımla yazmıyorum, duyumlarım dahilinde bana söylenmiş olan bir bilgi.)

Bu bilgiler dışında, üzüldüm, evlat acısı insanın psikolojisini mahveder, para pul önemsizleşir.. Toprağı bol olsun. (Ha bir de, Allah Rahmet Eylesin diye müslüman vefat edenlerin ardından söylenir, gayrı müslimlere toprağı bol olsun yada huzur içinde yatsın falan denir..)

Eğer yanlışım varsa, bu konularda bilgili arkadaşlar düzeltirse sevinirim. Dediğim gibi iddialı olduğum bir konu değil, inancım tamamen kendime. Dini müdaheleci yaklaşımları çok doğru bulmuyorum. Bilgilendirme amaçlı yazdım.
2. dediğin mantıksız Hz. Muhammed (S.A.V.)'den önce ki insanlar hadi insanları geçtim Peygamberlerde Cehennemlik yani ?