Cevabınızı keyifle okudum, yine bazılarına katıldım bazılarına katılmadım.
Sizin mantığınız geçerli olsaydı, şimdi ben araba kullanamıyordum. Çünkü Mercedes marka araba patronu ile Jaguar marka araba patronu bir araya gelip araba taban fiyatı oluşturmuştu ve benim gibi orta halli insanlar arabasız takılıyorlardı.
Sizin mantığınız geçerli olsaydı ben şimdi evimi iç mimara dekore ettiremediğim için İKEA'dan alışverişle ekonomik tarafından evimi düzememiş durumda olacaktım. Çünkü içmimarlar birliği diyecekti ki IKEA'ya kardeşim sen bu mobilyaları bu fiyattan satamazsın ille de bir dolabın fiyatı şu kadar olmalı! Alan alır işi bilmeyen (yada parası yetmeyen) mobilyasız oturur ! Yada flashı olmaz..
Taban fiyat ekonomide uygulanmaya 3. dünya ülkelerinde çalışılan çağdışı bir uygulama olup, her denendiğinde patlamıştır. (Bendeniz iktisat mezunu olmakla birlikte bu konuda asla ukalalık etmem tersini gösterirseniz kabul ederim.)
En temel sorunlar şunlardır: (burası biraz tekrar gibi olacak)
1. Baz fiyatı kim yada kimler yada hangi kurum belirleyecek? (bir önceki mesajımda sormuştum ama cevabınız bulanık, diyemediniz 'ben belirlerim' gibi bir cevap mesela)
2. Baz fiyatı kim ve kimler kontrol edecek?
3. Nasıl kontrol edeceksiniz? (diyelim siz bir mesaj attınız, ona biri cevap yazdı bende o cevap yazana bir pm salladım, flashguru kadar iyi değilim ama şu linkte örnekler var işini görüyorsa 1 USD yolla, al.)
4. Baz fiyata parası yetmeyip flash almak isteyen site sahipleri ne yapmalı?
(hadi birde kolay soru size... Araştırsın öğrensin efendim koskoca 1 USDı harcayana kadar..

)
Taban fiyat uygulaması saçmalıktır. En güzel taban fiyat piyasa koşullarında kendiliğinden belirlenendir. Bunun aynısını post işinde de savunmuştum. (Postçuluk yapmadım sadece fikir katılımıydı.)
Seviyeli fikir tartışmanız için ayrıca teşekkür ederim. Şu 'doktordan çıkma' cümlesini yazarken 'karşımdaki acaba nükteyi anlar mı yoksa bozulur mu diye tereddüt etmedim değil, ama neyseki rahatça kaldırdınız espriyi.'