Hocam konu uzasın sakıncası yok, yeterki karşılıklı saygı ve sevgi ortamı içinde fikirler ortaya dökülsün. Ben hiç bir rahatsızlık duymuyorum.
Size cümle cümle cevap yazayım, bazı sözlerinize katılıyorum bazılarına da katılmıyorum.
Bu arkadaş belirtmiş programla vs ile yapıyorum zaten belli ne yaptığı ama o zaman şu soru doğuyor ; niye insanlar sana 1 usd ödesin ?
1. Çünkü menüyü yapmakla uğraşmak istemez 1 USD için.
2. Çünkü 1 USD'a halledebileceği bir menü için 30 40 dolar verip programı satın almak istemeyebilir.
3. Programı araştırmak vs. de bir mesaidir, belki 1 USD için harcamak istemez.
4. Programı bulsa, kullanmayı öğrenmek içinde bir mesai harcayacak belki bunu da 1 USD için harcamak istemez.
Bir kişi o hizmeti istiyorsa fiyatını bilip gircek bu işe.
Size hiç katılmadığım cümle de bu. Siz özelsiniz, ve doğarken fiyatları elinize tutuşturdular herhalde. Doktor price list ile birlikte çıkarttı sizi herhalde.
Hiç kimse bir konuya girmek istediğinde bir şey bilmez, araştırır, mukayese eder, işine geleni seçer, yapabildiğini uygular.
Tek çare taban fiyatlar çıkarmaktır.
Yine hiç katılmıyorum. Bir düşünün, taban fiyatı belirleme yetkisi kimde olacak? Siz mi karar vereceksiniz? Ben mi vereceğim? En iyi flash uzmanı içimizde kimse o mu verecek? Oylama mı yapacağız? Ya önümüzdeki 2 ay içinde bu foruma 20 tane yeni flash uzmanı kayıt olur ve oylamadaki çoğunluğun görüşü azınlıkta kalırsa? Nasıl çözeceksiniz taban fiyatı? Otorite mercii kim olacak? Hadi bunları (imkansız da..) çözdünüz, nasıl kontrol edeceksiniz? Ben buradan birisine 1 USDa yaparsam ihraç mı edileceğim? Ya taban fiyat istemediğiniz bir şekilde çıkarsa? O zaman siz mi bırakıp gideceksiniz?
Görüyorsunuz ya, alt yapısı olmayan bir öneri bu taban fiyatı mevzuu. Sadece anlık kişisel menfaatimize göre önerilmiş bir fikir.
"
Size hiç katılmadığım cümle de bu. Siz özelsiniz, ve doğarken fiyatları elinize tutuşturdular herhalde. Doktor price list ile birlikte çıkarttı sizi herhalde.
Hiç kimse bir konuya girmek istediğinde bir şey bilmez, araştırır, mukayese eder, işine geleni seçer, yapabildiğini uygular. "
Bu cümle de siz de biliyorsunuz ki şunu atlıyorusunuz bir de sen özelsin onlar insan değilmi acıtasyonu yapmıssınız. Bu fiyatlar -bilginizin olmadığını bu cumeleden anlayarak söylemek istiorum ki- öyle doğuştan değil bu piyasa yalnız turkiyede olan da bir piyasa değil ama 1 tl ve dolarcı her daim bu düsünce ile cıkartılıyorlar galiba doktor tarafından
bakın bu piyasada referans alınacak yer çoğunluktur dünyadır. Siz bir iç mimara neden bu kadar pahalı iş yapıyorsun ne harcadın ne emek verdin mi diye soruyor musunuz? Hayır paşa paşa ödeyip işinizi yaptırıyorsunuz. Ya da bana çok bu olay geri dursun diyorsunuz. Anlamak istemediğiniz olay şu ki her önüne gelen kişi piyasaya girse bu piyasanın ne hale geleceği . Taban fiyat referansları dunyaca ortada gidin azcık arastırma yapın. ama dikkat edin iyi yapın buraya 40 dolar flashden var yazmayın .
Program ugrasmamaya gelince ;
"Hiç kimse bir konuya girmek istediğinde bir şey bilmez, araştırır, mukayese eder, işine geleni seçer, yapabildiğini uygular. " demişsiniz. bu mantıktaki bir cengaver

herşeye ugrasır degilmi yanlısmıyım Sizden niye alsın. . Ayrıca programlar gayet 6 12 yas gurubu cocukların anlayacagı duzeyde

ki ornekleri var .
Bir de şu sorun var ki siz programla menü yapıyorsunuz satın aldınız mı ? Ya da daha da işi buyutup hazır templateler menu ler alıp satmaya kalkısacaksnz bunları alacgm tabiki dieceksniz peki sizce o fiyat reseller fiyatımı ? Hayır degil ? Ve unutmayınki programlar bi kac lisans turundedir personal business vs Siz şimdi personal bir lisans aldı iseniz satma hakkınız yok

Eger business yada satma hakkını veren bir lisansla aldı iseniz zaten odediginiz fiyattan sonra gelip 1 usd ye satmazsnz
Referans alınacaksa gidip buyuk freelancer topluluklarının oldugu yerlere bakılsın nedir fiyat neye satılıyor. Sonra gelip hadi burda onlardan daha ucuza belirlensin taban fiyat malum ulke kriz felan filan

İşte taban fiyat budur arkadaşım . Ben seni burda zor duruma dusurmek istemem dedigin gibi saygı sevgi cercevesi içinde price listler i doktorlara emanet etmeden yazmalıyız.
Daha iyisi cıkar o daha fazla der demişşin inanki profesyonel kişiler tavanıda tabanı da iyi biliyorlar. Burda bir çok işini çok iyi yapan grafiker banner flash işi yapan arkadaslar var . Ama işte bu 1 usd ler musteri tarafında suyu bulandıran şeyler. Umarım bunu alıcı kişilerde okur ve biraz olsun neden 1 usd olmaz olursa nasıl olur idrak edebilirler.