flashguru adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Konu iyice uzamış ama şunu söylemek istiyorum, grafik ve flash konularında türkiye piyasasında bir taban fiyat yok nedeni ise bu işlerin pek de ciddi yapılmaması.

Bu arkadaş belirtmiş programla vs ile yapıyorum zaten belli ne yaptığı ama o zaman şu soru doğuyor ; niye insanlar sana 1 usd ödesin ? Gidip programı satın alır ya da freware programlar mevcut ya da paralı programların trialleri gayet yeterli ve görüldüğü gibi hiç birşey bilmeyene bile bir menü yaptırıp onu satma cesareti veren programlar var... o zaman şu sonuç çıkıyor.Her önüne gelen iş yapmayacak yaparsa böyle eleştirilere açık olacak . Burda önemli olan bu ayrımı yaptırabilmek . Programın adını tanıtımını linkini verelim insanlar menülerini istedigi sekilde yapsınlar.

Şimdi diyeceksiniz ki adam bi kere ihtiyacı var trial kullanır . Sonuç şu ki istersen menüyü bedava verirsin ister 100 dolara satarsın o sana kalmış ama bu eleştirilere bence açık olacaksın .Çünkü sen burda 1 usd dediginde müsteri tarafında şu izlenim oluyor. Adam 1 dolara yapıyor sen istedin 75 tl o an sadece parasına bakıyor müsteri ve aynıymıs daha ayrıntılı imiş buna bakmıyor. Haksız mıyı m bu işi yapanlar böyle dialoglara şahit olmadınız mı ?

Konu uzar gider . Tek çare taban fiyatlar çıkarmaktır. Mahmutpasa vakko olayına da hiç katılmıyorum. Bir kişi o hizmeti istiyorsa fiyatını bilip gircek bu işe. Yoksa heryer siteden geçilmiyor...
Hocam konu uzasın sakıncası yok, yeterki karşılıklı saygı ve sevgi ortamı içinde fikirler ortaya dökülsün. Ben hiç bir rahatsızlık duymuyorum.
Size cümle cümle cevap yazayım, bazı sözlerinize katılıyorum bazılarına da katılmıyorum.

Bu arkadaş belirtmiş programla vs ile yapıyorum zaten belli ne yaptığı ama o zaman şu soru doğuyor ; niye insanlar sana 1 usd ödesin ?

1. Çünkü menüyü yapmakla uğraşmak istemez 1 USD için.
2. Çünkü 1 USD'a halledebileceği bir menü için 30 40 dolar verip programı satın almak istemeyebilir.
3. Programı araştırmak vs. de bir mesaidir, belki 1 USD için harcamak istemez.
4. Programı bulsa, kullanmayı öğrenmek içinde bir mesai harcayacak belki bunu da 1 USD için harcamak istemez.

Bir kişi o hizmeti istiyorsa fiyatını bilip gircek bu işe.
Size hiç katılmadığım cümle de bu. Siz özelsiniz, ve doğarken fiyatları elinize tutuşturdular herhalde. Doktor price list ile birlikte çıkarttı sizi herhalde.
Hiç kimse bir konuya girmek istediğinde bir şey bilmez, araştırır, mukayese eder, işine geleni seçer, yapabildiğini uygular.

Tek çare taban fiyatlar çıkarmaktır.
Yine hiç katılmıyorum. Bir düşünün, taban fiyatı belirleme yetkisi kimde olacak? Siz mi karar vereceksiniz? Ben mi vereceğim? En iyi flash uzmanı içimizde kimse o mu verecek? Oylama mı yapacağız? Ya önümüzdeki 2 ay içinde bu foruma 20 tane yeni flash uzmanı kayıt olur ve oylamadaki çoğunluğun görüşü azınlıkta kalırsa? Nasıl çözeceksiniz taban fiyatı? Otorite mercii kim olacak? Hadi bunları (imkansız da..) çözdünüz, nasıl kontrol edeceksiniz? Ben buradan birisine 1 USDa yaparsam ihraç mı edileceğim? Ya taban fiyat istemediğiniz bir şekilde çıkarsa? O zaman siz mi bırakıp gideceksiniz?

Görüyorsunuz ya, alt yapısı olmayan bir öneri bu taban fiyatı mevzuu. Sadece anlık kişisel menfaatimize göre önerilmiş bir fikir.