LogovsBanner ve kickboksturk arkadaşlarıma teşekkür ediyorum, durumu net anlamışlar.
Benim hedef segmentim ile baraj fiyat gelsin diyen arkadaşların hedef segmenti aynı değil, o yüzden böyle bir baraj bile gelse pratikte geçerliliği olmaz.

Siz vakkosunuz, beymensiniz. Ben Mahmutpaşayım. Ama mahmutpaşa kullanmak isteyen bir kişi vakkoya gidip milyonlar ödemek zorunda mı? Değil.
Bence böyle bir kural da getirilemez, hem R10'un ruhuna hem webmasterlığın ruhuna aykırı bir talep.

Sonra bu konularda hep söylediğim bir şey var, böyle dayatmacılığı korursanız, 2 gün sonra sizden çok daha bilgili birileri gelip ben bu arkadaşlardan daha yüksek bilgi ve sanat icra ediyorum, bundan sonra fiyat barajı 500 TL olsun derse ne olacak? Bunlar suni barajlar, en güzel baraj piyasanın kendi koşullarıdır.

Ben yukarıda örnek gösterdiğim çalışmayı 2 bilemedin 3 dakikada linkleriyle vsleri ile yapabiliyorum, eğer 2 dakika yerine 2 saatimi alsaydı hayatta 1 USD değil 10 dolarada yapmazdım. (Yinede 75 TL istemezdim ya o başka).

Sizin kadar ustalaşabilirsem (ki niyetim de zamanımda pek yok) aynı segmentteki işler için daha üst fiyatlar talep ederim. Ama siz benim gibi basit işler önünüze gelince fiyatlarınızı gözden geçirirsiniz. Sonuçta verdiğiniz süre 2 dakikadır.

En güzel baraj budur, ne kadar emekle ürettiğiniz önemli. Öbür barajlar hikayeden ibaret olup yıkılmaya mahkumdur.R10'da yasaklattırsanız bile başka bir kanal oluşur, 2 dolarlık işi olan alıcı o kanalıda bulur. Türkiyede bu yasakçı zihniyetler piyasaları yer altına, kaçakçılara ve kayıt dışı ekonomiye yıllarca itmişti, ne zaman serbest piyasa koşulları açıldı, marlborolar (kötü örnek ama örnek işte), dolarlar, yabancı paralar ve muhtelif ithal ürünler serbest oldu, para kayıt dışı olmaktan çıktı, devletin kasasına vergiler girmeye başladı.

İhtiyaç yani talep varsa, arzı engelleyemezsiniz. Sadece arzın şeklini değiştirebilirsiniz. r10 yasak koyarsa bana bu şekil talepler pm ile gelecek, bende forumdan değil msn ile mail ile pm ile işleri yürüteceğim. Ama sonuçta 2 dakikalık bir menüye kimse 75 TL ödemeyecektir.

Oysa şimdiki sistemde şöyle olacak; adam sanat içeren babalar gibi bir action flash menu istediğinde benimkilere bakacak ve diyecek ki 'abicim bu benim sitem için yeterli değil, ben sana 1 dolar değil 30 dolar vereyim bana falancanın yaptığı gibi bir menü yap' ben de diyeceğim ki, öyle bir menü için 2 saat harcamak lazım. O zaman gidip o arkadaşa yaptıracaksınız çünkü ben o kadar usta değilim, onun 2 saatte yapabildiğini ben 4 saatte anca yaparım, o zaman bende daha da pahalı olur.

Olay budur, anlayan ve destek veren arkadaşlara teşekkürler, anlamayan ve tepki veren arkadaşlara da şimdi anlamış olmalarını dileyerek yine teşekkürler.