Hıc kodlarınıza bakmadan ben sıze işin mantıgını anlatayım.Siz hazırlayın olur mu? Pek vaktim yok cunku.

<div class="govde">
<div class="blok">Burası sol blok</div>
<div class="blok">Burası sag blok</div>
</div>

Bu senin html kısımın. Gelelim css kodlarına

.govde {width:924px;height:auto;margin:0px auto;} // Govde genişliğini 924px ayarlayıp yuksekliği otomatik yaptım.Margin degerine auto vererek gövdeyi ortaladım.
.blok{width:460px;height:auto;float:left;border:1p x solid red;} // blok genişliğini 460px verdim.Yani yarı yarıya böldüm ve gövde içinde sola yasladım.

Blokların kenarlıklarını bilerek renkli yaptım. çizgileri gormen için. CSS de öteleme mantığı şudur:

Bir gövde vardır ve genişliği bellidir. Bunun içerisine ornegin 300px genisliğinde 3 blok sıgarmı yan yana? sıgar. 4 tane koyunca ne olur? Bir alt satıra atar. 400px boyutunda 3 blok koyarsak ne olur? ilk satırda yan yana iki tane blok olur ve sag tarafta 120px lik bosluk olusur. Diger blokta alta atılır. Neden? Cunku 400px 120px lik bos alandan buyuktur.

Verdiğim orneği ele alırsak, 924px lik bir ana govdede 460px lik iki tane blok sola itelenerek yan yana alındı. Umarım anladın ?

Dene bakalım olacakmı