Vallahi şimdi bu ülkede 10-12 milyon Galatasaraylı var diye tahmin ediyorum. Bunların en az %90ı -benim gibi- sakin işinde gücünde olanları 'boşver o kim ki Galatasaray'ın adını ağzına alacak, kendi terbiyesizliği' diyerek boşverir.
Kalan bir % 9 var ki onlar sadece benim gibi koyu taraftar değil, aynı zamanda fanatik taraftarlar. Taraftar kimlikleri sadece Galatasaray sevgisi ile bitmiyor, aynı zamanda anti-fener kimliği ile bütünleniyor. Onlar uzun süre unutmayacaktır ve her vesilede kulaklarını çınlatacaktır bu ikilinin..
Ama.. Asıl olay bu %9 da da değil, bir de %1 kesim var ki, hem fanatik hem holigan.. Ülkede kimlik bunalımı var, eğitim düşük, bir kurtlar vadisi ekolüde almış başını gitmiş, kabadayılık gençliğe iyi bir sıfat olarak dayatılmış, efendilik ayaklar altında sıradanlaştırılmış. Hiç bir 25 yaş altı genç yok ki dizilerde kendi halinde işini yapıp ailesine ekmek götüren birisini kendine idol seçsin, onun yerine mafya liderleri, sokak kabadayıları, işini mesleği ile değil silahı çetesi veya yumruğu ile halledenleri idol etmiş durumdalar.
İşte ben bu tabloda kısaca şunu diyorum bir insan olarak; 'Bu Ercan bey(efendi!) bir gün yolda bunlardan birine veya birkaçına yakalanmasın inşallah tek başına..'
Hiç temenni etmem ama o ayrıldığı gazetenin 3. sayfasında çıkabilir haberleri.