Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.
Teknik bilgim sıfır. Benden ses gelmiyormu? Geliyor. Hatta pc ısınıp dahi kapanıyor. Ne mi yapıyorum. Yazın pc kapanmasın diye vantilatör'ü yere yatırıp kasanın içine çeviriyorum.
Diğer zamanlarda ne yapıyorum?
Önce abuk subuk programlar yüklememek gerek. Program ekle kaldırdan lüzumsuz herşeyi kaldırıcan. Mesela boyutu büyük olan photoshop yerine aynı işlevi yapabileceğin toplam 10 mb kaplayan 2-3 program. Office programlarından kullanmadıklarını silebilirsin. Fazladan binlerce font eklediysen onlarıda sil. CS gibi büyük boyutlu oyunlar yüklememelisin. HD'yi bölüm dosyalarını d-e-f gibi yerlere koyup c'nin geniş kalmasını sağlayabilirsin. Bilgisayarı kasan bir virüs programı kullanma. Flashget kuruluysa uninstal et. Çünkü çalışmasada arka planda her zaman çalışan bir program.
Ve bu işlemlerden sonra bilgisayarı acayip rahatlatan 2 şey.
1. Hijackthis kurup pc yi tarat, lüzumsuz gördüğün şeyleri sil. Regedit'i temizlemeye yarar. Bilgisayarın arka planında sen görmesen dahi çalışan şeyleri durdurmaya yarar. Sistem dosyaları çıkıyorsa silmeni önermem. Yanında (no file) yazanlar cıs. ctfmon.exe var onuda sil. Benim masaüstünde ne var ne yoksa siliyorumda laptopta abuk subuk bir dünya şey çıkıyor ona dokunamıyorum. Dikkat etmen gerek.
2. Haftada en az bir kere disk birleştirici yap. PC feci rahatlıyor. Disk birleştirici sonrası pc yi kapat 2 dk dinlensin sonra aç. Kahvaltı sonrası keyif çayı gibi oluyor makine.
Başlat - Donatılar - Sistem araçları - Disk birleştirici
Start - Accessories - System Tools - Disk Defragmenter