Anakartın yandığını kim söyledi bilmiyorum belki doğrudur ancak, cevap yazan arkadaşlara düzeltme yapmak istiyorum, Birincisi Harddisk yanmış olsa bile ROM bellek okunur ( ilk açılıştaki sistem bilgilerinin yazılı olduğu siyah ekranda beyaz yazılar) bu olmadığına göre HDD ile hiçbir alakası yok. ikinci cevapta ise anakart yansa dahi ekran taktığınız zaman sinyal yok uyarısı kaybolur yani ekranı sökünce sinyal yok uyarısı geliyorsa anakart sağlamdır demekte yanlıştır.
HATA BULMADA KOLAYLIK : Anakartınızda bulunan speaker pinlerine küçük bir speaker bağlımı değilmi onu kontrol edin, bu speaker açılışta kasadan gelen BİP sinyalinin geldiği speakerdır. Bu spekaker aynı zamanda hata sinyallerinide verir. Kesik kesik BİP sesi çıkarıyorsa RAM arızası, seyrek aralıklarla uzun BIP sesi çıkarıyorsa Ekran kartı arızası anlamına gelir. Hiç ses gelmiyorsa İşlemci veya BIOS sorunuda olabilir. Bu işten anlayan bir elektronikçi varsa BIOS u yeniden yazdırabilirsiniz.
arkadaş çözümü çok güzel anlatmış, topici açan kişi bunu okumadı mı merak ediyorum.
sorundan emin olmanın en güzel yöntemi anakartın üzerindeki speaker yöntemidir. bip sesini çıkarıyorsa anakartın sağlam olduğu kesindir. ama anakarta küçük speakırın takılı olduğuna emin olun. çıkan sese görede arıza tespitini yaparsınız.