CyBeR_BeLa adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
şeker-kolestrol gibi nedenler göstermişler benim dayımında geçmişte böbrek yetmezliği sorunu vardı sebepleri ise sigara-alkol-kolestrol gibi nedenlerdi en son böbreğini aldırdı şimdi tek böbrek ile yaşıyor.

siz yinede işin uzmanına gidin ne gerekiyorsa yapın çünkü doktorlardan bi tanesi birkaç tedavi ismi vermiş bunları gecikmeden yaptırırsanız önleyebilirsiniz demiş.
hocam inşallah böbrek yetmezliği felan olmaz henüz çok küçük , 15 yaşında , doktorlar net birşey söylese ona göre bizde bir önlem alacağızda kimse birşey demiyor hepsi farklı bir branşa yönlendiriyor buda bizi daha çok korkutuyor , ciddi bişe varmı diyoruz bişe demiyolar yönlendirdiğimiz branş size bilgi verir diyolar pazartesi hemen nörolojiye gidicez inşallah önemli bir rahassızlık çıkmaz ya

MeeRThus adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Korkmanı istemem ama protein kaçağı böbrek hastalığıdır.Nasıl ne şekilde oluşur pek bilmiyorum,fakat bir arada benim kuzenimden şüphenilmişti.Sonradan anlaşılı değilmiş.Böbrek yetmezliği değilde,böbrek hastalığı şimdilik demek daha doğurusu.Büyük ihtimalle idrarında ya da dışkısında protein oluyor.Bu yüzden vücuda sürekli protein takviyesi yapılmalı ki denklik sağlansın.Umarım ki sadece varsayımdır,teşhis konmaz.Gerçi içinizi ferah tutun bir şekilde tedavisi vardır.
hocam zaten çok zayıf bünyeside çok zayıf , bide yaşı küçük inşallah böbrek yetmezliği felan değildir yeterki tedavisi olan bişe olsun her koşulda yaparız tedavisini

digiklan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Geçmiş olsun çok.
saolun hocam

MeeRThus adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam sağlık konusu olunca ben internetteki bilgilere pek güvenemiyorum.Sonuçta kaynak olmuyor ve kim tarafından yazıldıkları da belli olmuyor.Bu yüzden evde bulunan kitaplara bir göz attım şu bilgiyi buldum.Bilmiyorum faydalı olurmu ama.

Erişkin bir insan,hayvansal ya da bitkisel besin kaynaklardan vücut ağırlığının her kilogramı başına günde bir gram protein almalıdır.Kimi besinlerde bulunan protein oranları

Soya Fasulyesi % 33
Yer Fıstığı %29
Yağsız et % 21
Balık %18
un %12
Yumuarta %12
Ekmek %7
Patates %2
bilgilerinizden dolayı teşekkürler hocamda tıbbi bir tedavi olsa içimiz daha çok rahatlıyacak