Okudugunuzu anlamamissiniz. Ben FBnin geliri GS'nin gelirlerinin 10-15% ustundedir demedim. Ben FB'nin merchandising gelirleri, GS'ninkinin 15% uzeirnde dedim. Bu iki cumle arasinda daglar kadar fark var.
Gececek. Cunku GSnin gelirlerinde cok ciddi sicrama olacakken (stad yuzunden), FB sabit hizla buyumeye devam edecek.
FB sinek avlamasada onumuzdeki 5 sene icinde GS'nin mali gucune karsilik verecek hamlesi oldugunu sanmiyorum. Sanirim Kadikoy belediyesinden arazi haciliyorlar. Ne zaman geri donusu olacak, bilmiyourm. Bilen varsa yazsin.
FB'de borclu. GS borc bataginda degil. GS'nin FB'den sadece 60-70 milyon dolar fazla borcu var. Iki kulubun borcuda cevirebilir durumda. 60-70 milyon dolarlik fazla borc, GS'nin bir yilda 4.5-6 milyon dolar arasinda fazladan faiz vermesine sebep olur.
GS'nin 100 milyon geliri oldugunda, 100 milyon gelirden cok daha fazlasini harcar. Eger GS'nin 100 milyon geliri varsa, bir senede 120-140 milyon dolar harcayabilir. Cunku isletme buyuyor. Borcu uzun vadede odeyebilecek durumda.
Zaten su anda yaptigi transferlerde banka kredileri ile. Bankalara ilk yilki stad geliri teminat gosterildi. Yani hemen hemen butun piyasa uyandi. Dikkat edersen GS artik borclarini daha rahat dondururuyor, daha kolay kredi buluyor. Su anda parasi oldugu icin degil, gelecekte cok parasi olacagi icin borclarini dondurebiliyor. Su anda bile GS'nin futbolcu maaslari toplami Fenerden yukarida.
FB'nin gelirleri tabiki 5 yil icinde artacak. Ama GS'nin gelir artis orani cok daha yuksek olacak. FB 5 yil icinde uluslararasi ciddi basarilar kazanamazsa, GS tarafindan mali acidan kesin gecilecek. Rakamlara, istatistiklere bakmadan, FB , GS'den ustun olacaktir demek bence bos is. Fenerbahcenin forma parasi ile bonservis parasini cikarmasi ayri bir olay, FB'nin tum gelirlerini GS'nin tum gelirleri ile karsilastirmak ayri bir olay.
Lutfen eger istatiskleri bilyorsaniz cevap yazin, biz zaten onlarin seviyesine simdiden ulastik, biz geceriz vs seklinde tribunlere oynayarak kimsenin eline bisey gecmez. Varsa dataniz, yada FB'nin onumuzdeki 5 yil icinde gelirlerinde cok ciddi artis olacagina dair bilginiz vs yazin. Yoksa gerisi bos.
Bi statla olacak iş mi dediğin her lafa statı eklemişsin statsa stat var hazır yapılmış bu sene şampiyon olursak + şampiyonlar ligi min 30k kombine + Kadıköyde basketbol salonu Türkiye'deki en büyük salon olacak sanırım + salonun yanında yine alışveriş merkezi + Düzcede yapılan kamp merkezi+ Ankarada yapılmış olan kamp merkezi+Silivri taraflarında arazi aranmaktadır şuanda bunların hepsi gelir kaynağıdır. Bu kazançlar sadece statla olacak işler değildir. İstatistiklerle konuşmuşsun bunların kaynağı nedir?
Fenerbahçe kart 167bin üyesi var şuanda Avrupanın en büyük kulüplerinde yok bu kadar üye.Fenercell 60bin kişinin telefonuna girdi.
Alıntı
Fenerbahçe Kulübü Denetleme Kurulu, faaliyet raporunda 30 Eylül 2009 tarihi itibarıyla 2012 yılına kadar ödenmesi gereken, tahakkuk eden borç tutarının 182 milyon 298 bin 206 lira olduğunu açıkladı.
Denetleme Kurulu, kulübün sahip olduğu gayrimenkullere 4.6 milyon lira ödeyeceğini, şahıslara olan borcunun da 10.2 milyon lira olduğu bilgisini verdi.
Fenerbahçe Sportif A.Ş'den 2013 yılına kadar beklenen kar payı gelirlerinin toplamının ise yaklaşık 386 milyon lira olduğu bildirildi.
Kurul, bu tutarlara, maç bileti, kombine kart, loca ve isim hakkı gelirlerinin dahil olmadığını kaydetti.
Alıntı
Galatasaray Kulübü'nün Yıllık Olağan Mali Genel Kurul Toplantısı'nda, kulüp ve şirketlerinin, uzun vadeli gelir ve gider tahakkukları hariç, borç-alacak farkının 241 milyon 856 bin 603 TL (159 milyon 926 bin 339 ABD Doları) olduğu açıklandı.
Konun içine etmek istemezdim ama benden önce edilmişti