gdi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
2. asagida buraya gittim oraya gittim diyorsun, google takip ediyor diyorsun. ELbette takip edecek, Google toolbari yuklemissin ama toolbarin kullanim sartlarini okumamistin. orda belirtiyor zaten, bazi istatistikler icin falan filan sizin kayitlarinizi tutuyoruz diye. !!!
Olay tamamen google toolbardan kaynaklanıyor.
Toolbar bağlandığınız her sayfa için googledan sorgulama yapıyor. Böylece google indexinde olmayan bir sayfaya bağlansanız google o sayfadan haberdar olur. Zaten web geçmişi meselesini google üzerinden tutarsanız attığınız her adımı da görür.

Google ın sizi izlemek için imkanları kısıtlı. O yüzden google toolbar meselesini çıkardı. O yüzden Chrome u ortaya çıkardı. O yüzden analytics gibi milyar dolar kaynak tüketen bir sistemi üzcretsiz veriyor. Amaç kullanıcı hareketlerini izlemek.

Ama google her ip adresinin peşine bot takar, gidiğiniz her sayfayı kaydeder, bilgisayarınıza truva atı sokar gibi fikirler bilim kurgu işlerdir. Siz dünyayı Türkiye gibi zannetmeyin. Adamlar microsoftun kaynak kodlarını kırıyorlar. Google bilgisayarınıza truva atı soksa bunu 3 ayda keşfederler. 1 sene içinde sadece amerikada dava açanların kazandığı tazminat davaları yüzünden google batar.

Google analytics, chrome, toolbar ve bazı cookie tracking metodları ile kullanıcı hareketlerini izliyor. Bunu açık açık yapıyor. Webmasterım diye geçinenler bile yükledikleri yazılımların kullanıcı sözleşmelerini ya okumazlar ya anlamazlar.

Arkadaşın keşfettim diye yazdığı şeyi bulmak çabalamanın hiç alemi yoktu zaten. Google ın kullanıcı sözleşmelerinde hepsi yazıyor. Okusaydınız bilirdiniz.