ya arkadaşlar, teknik olarak google request göndermiyorsanız nereye bağlandığınızı bilmesine imkan yok. yani siz adres satırına www.actigimyenisite.com yazıyorsunuz ve enterlıyorsunuz. bu durumda modem dns e bağlanıyor, abi www.actigimyenisite.com un ip si ne diyor, dns söylüyor, modemde gidip o ip ye bağlanıyor. merhaba ben actigimyenisite.com a bakmıştım diyor. server daki ns e de httpd servera bağlanarak gerekli sayfayı buyur kardeşim diyor veriyor. bu klasik bir site bağlantısı durumu. yani burda araya google nasıl girer ? web geçmişim açık olsa, kapalı olsa ne olacak ki ? google üzerinden bağlanmıyorum bu siteye, browser ım üzerinden direkt adres satırıyla bağlanıyorum. firefox un resmi sitesinde biz google a her şeyi söylüyoz abiğ diye bir ibare de yok. bağlandığımız her site google a nasıl ulaşabilir ki ?

yavrusinek adlı üyeden alıntı:
Ben bir keresinde şöyle dedimde kimse inanmamıştı: Google'a bağlandığımızda, google bizim IP numaramızın peşine bir bot takıyor ve bizim Google'dan çıktıktan sonra nerelere gittiğimizi biliyor. Bu senin gösterdiğin şey bunun ispatı olmuş oldu.
hocam, bunu nasıl ispatladım anlamadım açıkçası. dediğin olay varsa süper. takalım google u peşimize, bütün autobloglarımızı gezelim. full index alalım .

delipoyrazNET adlı üyeden alıntı:
güzel bir keşif olmus daha doğrusu bunları resmetkek guzel olmus
bunun daha önce tartışıldığı bir konu varsa atarsan sevinirim, çünkü bana bu durum hala saçma geliyor. ( ilk paragrafta anlattığım durumdan dolayı )

kolik adlı üyeden alıntı:
GBG ( Google Bizi Gözetliyor )
ama nasıl ve ne içün . böyle bir izleme tekniği varsa milleti biz de izleyelim.

sores_alp adlı üyeden alıntı:
Ben olayı anlamadım.

Google web geçmişini takip et kapalı değilse zaten girilen web adreslerini kayıt ediyor.

Yani farklı ne var burda acaba ?
hocam, google üzerinden aramıyorum. garip olan bu. arama geçmişi durumu değil yani. direkt olarak adres satırına yazdığım şeyi google alıyor kendi geçmişine ekliyor. bunu nerden bilebilir ki ? google üzerinden bağlanmıyorum sonuçta. internetteki tüm trafiğin google üzerinden geçmesi demek, böyle bir şeyin mümkün olması.

death adlı üyeden alıntı:
şaka maka firefox'unda hayatı kaymiş
chrome desen komple ajan, ie, safari falan mı kullansak .

turkGladio adlı üyeden alıntı:
gmail hesabın açık olduğunda zaten neler yaptığını kaydediyor, web geçmişi olarak. Bu o sanırım.
hocam, nasıl kaydedebilir. google aratmıyorum sayfayı, adres çubuğuna yazıyorum. tamam hoş, web geçmişi diye bir şeyden haberim bile yoktu, tesadüfen gördüm bunu ama tüm browser geçmişimi google nereden bilebilir ? firefox ta eklenti yok bir şey yok ? google üzerinde de yapmıyorum aramayı, direkt kendim adres çubuğuna yazarak bağlanıyorum. zaten o ss i aldığımda site en fazla 10dk lıktı. google un siteyi vs. bilmesine de imkan yok.

dmrts adlı üyeden alıntı:
ya zaten gmail kullanırken, okuduğum e posta içindeki bilgilere göre reklam çıkıyor, gmail kullananlar bilir. bu bir şekilde sanırım bağıllaştırıyor içeriği. Haliyle internet tarayıcısı dosyalarına da böcek atıyordur, sorsan tamamen reklam pazarlama mantığı ile açıklar ama bu bilgiler hanig adreslerin neler yaptığını bilmede çok önemli. ajan bu google hala ya (:
ya bu reklam için yapılan takip, cookie ler ile yapılıyor ve domaine ya da servise spesifik bir olay. yani kalkıp benim hangi siteye girdiğimi, cookieler ile takip etmesine olanak yok google un. anca browser gidecek, tek tek rapor verecek. abi buraya girdi bu, sonra buraya girdi, ordan da redtube a girdi ********, devamını söylemiim falan demesi lazım :| . hiçbir eklenti yokken bunu firefoxta yapması çok garip bir durum.

dün hiç cevap almamış konunun birden patlama yapması da garip bir durum ayrıca .

özetle demek istediğim şu. firefox ta eklenti yokken bile google tüm web geçmişimizi biliyor bunu kayıt altına alabiliyor. bu ya firefox un daha kernelinden beri google ajanı olduğunu gösterir ( eklenti yok abijim ) ya da tüm web http trafiğinin ( dnslerde olduğu gibi ) google üzerinden geçtiğini gösterir. ( anne ben komplocu oldum. ) Bu alanda tecrubeli arkadaşların yorumlarını bekliyorum. google accountunda web geçmişini açık bırakkmışsın baba, ondan oluyor demekle kalmayın lütfen .